На засіданнях Вченої та адміністративної рад: 12.11.07

На початку засідання Вченої ради, яке відбулося 12 листопада, ректор університету академік НАН України М.З.Згуровський від імені присутніх тепло привітав із ювілейними днями народження Д.Ф.Чернегу, А.К.Дороша, В.Г.Рябця, Є.М.Письменного, В.А.Порєва, О.П.Онопрієнко.

Із США з вдячністю

12 листопада в ректораті відбулася зустріч з випускником КПІ 1973 р., а нині президентом великої американської приватної компанії Invenerpgy Михайлом Поль

Підручники для ІТ-фахівців

Дефіцит професійної навчальної літератури з фундаментальних питань сучасної математики, математичної лінгвістики, систем баз даних, системного аналізу та

Співробітництво задля безпеки життя: азбест

Одним із небезпечних для людини хімічних факторів є азбест. Його волокна, що у багато разів тонші за волосину, проникаючи в організм, не виводяться з нього і не розщеплюються. У 1976 році Міжнародний центр досліджень раку класифікував азбест як канцерогенну речовину.

На Генеральній конференції ЮНЕСКО

У другій половині жовтня в Парижі пройшла 34-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО, у якій взяли участь 193 країни – члени цієї міжнародної організації.

Вшановуємо рідне слово

«Україно моя, хто ти є? …хто ти є?!» – зворушливо бриніла бандура в руках Віталія Мороза, голови Всеукраїнської молодої «Просвіти», який разом з пані Ольгою Пугач, головою київської «Просвіти», завітали до КПІ на урочистості з нагоди Дня української писемності та мови.

Мистецький конкурс 2007 розпочався!

16 листопада 2007 року в експозиційній залі корпусу № 7 була урочисто відкрита виставка «Таланти КПІ – 2007», де представлені живописні та графічні роботи, твори декоративно-прикладного мистецтва та вишивки. На виставці представлено 425 робіт 96-ти учасників.

Таємниця старого фотоальбому - до 100-річчя початку гвинтокрилобудування

Навесні цього року доля звела нас з випускником КПІ Валерієм Івановичем Дзюбаком. Багато років тому на Печерську родина Дзюбаків мешкала в одному будинку з Наталією Іванівною Сорокіною. Це була похилого віку самотня жінка, яка ще дівчиною після революції 1917 р.