Корисна і цікава інформація

"Колесо" котиться завдяки випускникові КПІ

Улюблене місце відпочинку киян та гостей столиці – Андріївський узвіз – приваблює не лише архітектурним колоритом, музеями, сувенірними крамничками, закладами харчування, різноманітними культурно-мистецькими заходами, а й самобутніми театрами.

Карантин: прості речі рятують життя

Спалах. Епідемія. Пандемія. Спочатку лише в одному місті, потім – лише в одній країні, згодом – у більшості країн усіх континентів. Це все – послідовні етапи поширення світом смертельно небезпечного захворювання, викликаного коронавірусом COVID-19. Захворювання, що вже забрало життя більш як 19,5 тисяч жителів Землі (інформація станом на 25 березня).

Дифтерія повертається

Дифтерія – дуже небезпечна інфекційна хвороба. Вона поширюється повітряно-крапельним шляхом. Інкубаційний період дифтерії становить від 2 до 10 діб. У цей час з'являється набряк, біль у горлі та підвищення температури тіла (38-390С).

Двохсотріччя від дня народження Николи Терещенка: квіти від вдячних нащадків

Двохсотріччя від дня народження людини, без якої українська столиця була б геть іншою, а Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", можливо, і зовсім не було б, відзначили в Києві 17 жовтня.

Екопривіт з КПІ

Мандруючи Литвою цього літа, українські туристи знайомилися з її північно-західним регіоном – Жемайтією, яка багато сотень років зберігає свою ідентичність і культуру, а жемайти – свою мову і впертий характер.

Головоломний кубик

Щороку в третю суботу вересня в Україні відзначається День винахідника і раціоналізатора. Це свято найбезпосереднішим чином стосується нашого університету, адже винахідництво і, тим більше, раціоналізаторська діяльність є невід'ємною частиною діяльності інженера.

Як обирали місце для КПІ

У 1896 році в газеті "Кіевлянинъ" № 9 була опублікована стаття інженера шляхів сполучення, державного діяча, дійсного статського радника Артура Адольфовича Абрагамсона "Где быть новому техническому институту".

Профілактика кишкових інфекцій

У теплу пору року зростає загроза поширення гострих кишкових інфекцій, які можуть призвести до серйозних ускладнень. Зазвичай, кишкові інфекції викликають бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.