Чернега Дмитро Федорович. Учений, педагог, особистість

5 жовтня 2012 року завідувачу кафедри фізико-хімічних основ технології металів Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут", члену-кореспонденту НАН України, заслуженому працівнику вищої школи  України, відміннику освіти України, професору Дмитру Федор

Міжнародна конференція XIV Мінський міжнародний форум по тепло- і масообміну

З 10 по 13 вересня в столиці Білорусі проходив XIV Мінський міжнародний форум по тепло- і масообміну. Він був приурочений до святкування 60-річчя утворення Інституту тепло- і масообміну імені А.В.Ликова НАН Білорусі. Захід зібрав близько 350 вчених із 15 країн.

Перший етап проекту EWENT програми Erasmus Mundus

Наш університет з 2012 року є учасником проекту East-West European Network on higher Technical education (EWENT), який фінансується Європейською комісією за програмою Erasmus Mundus – програмою мобільності у сфері вищої освіти.

Доступ до публічної інформації у ВНЗ державної форми власності

Для забезпечення ефективної реалізації права кожного на доступ до інформації, права на вільне збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово та в інший спосіб, Верховна Рада України 13 січня 2011 року прийняла Закон України "Про доступ до публічної інформації" (надал

Літня мовна школа у Болгарії

…Вогні нічної траси, мальовничі пейзажі рідної України, чаруючий захід сонця в Румунії… Ми "втекли" від галасливого натовпу фанатів Євро 2012…і знову зустрілися на березі Чорного моря в Болгарії в колі добре знайомих нам людей та нових друзів.

Опішне. Гончарна столиця України

З давніх-давен побут людини супроводжують вироби з глини. В Україні практично кожна область мала свої великі й малі гончарні осередки, вироби яких вирізнялися неповторним місцевим колоритом і символікою.

Відомий іспанський художник Пабло Амарго прочитав лекцію для студентів КПІ

Візит популярного іспанського майстра книжкової ілюстрації саме до КПІ – невипадковий. Університет готує не лише майбутніх інженерів, але й художників книги – вони навчаються у Видавничо-поліграфічному інституті НТУУ "КПІ".