…Вогні нічної траси, мальовничі пейзажі рідної України, чаруючий захід сонця в Румунії… Ми "втекли" від галасливого натовпу фанатів Євро 2012…і знову зустрілися на березі Чорного моря в Болгарії в колі добре знайомих нам людей та нових друзів.

Третя Літня школа англійської мови на Золотих Пісках (Болгарія) пройшла у червні під керівництвом завідувача кафедри менеджменту В.В.Дергачової, яка за допомогою своїх помічників – аспірантів кафедри менеджменту та кафедри міжнародної економіки ФММ  Катерини Кузнєцової, Олександра Ченуши, Ірини Верхогляд – зібрала більше 40 учасників для вивчення іноземної мови в умовах приємного відпочинку.

З кожним роком школа стає все більш масштабною – її учасниками стали студенти з різних куточків України, а поїздка тривала вже 22 дні. За цей час студенти змогли і покращити свої знання з англійської мови на ранкових заняттях з викладачем кафедри англійської мови КПІ О.А.Ярмоленко, і насолодитися надзвичайною атмосферою курорту Золоті Піски, теплим морем та сонячною погодою. В будні дні відбувалися заняття в групах по 10-12 осіб за спеціально розробленою для цього програмою, яка була пізнавальною та цікавою, давала можливість усунути попередні недоліки вивчення англійської мови та просто поспілкуватися на цікаві теми. Всі атрибути навчання сприяли створенню дружньої теплої атмосфери, яка перетворювала сухе навчання на плідний відпочинок.

Вихідними днями ми організовували екскурсії по визначних місцях Болгарії. Ми відвідали місто-острів Несебр, літню резиденцію румунської королеви у місті Балчик, мис Каліакра, природний заповідник "Побиті камені". У вільний час можна було з'їздити  у м. Варна, що поблизу Золотих Пісків, посидіти в затишних кафе, прогулятися Приморським парком, накупити сувенірів для друзів і рідних.

Наша невелика подорож завершилась чудовим пікніком на природі неподалік від курорту Золоті Піски – у лісі, що прилягає до Аладжа-монастиря – середньовічного поселення монахів у скелі, який є відомим багатьом туристам своїми мальовничими пейзажами.

Безтурботне студентське життя надає численні можливості для проведення свого вільного часу з максимальною користю, формуючи при цьому яскраві враження, про які у майбутньому ви будете згадувати з теплотою в душі та невеликими нотками суму. В нашому шаленому ритмі життя з часом, який пролітає дуже швидко, важливо нічого не пропустити, щоб ви могли з впевненістю сказати: "В мене неймовірно насичене життя, і я щасливий!" Створюйте нові спогади разом з нами! Чекаємо вас наступного року в Четвертій Літній школі КПІ в Болгарії!

Катерина Кузнєцова, аспірантка ФММ