З 10 по 13 вересня в столиці Білорусі проходив XIV Мінський міжнародний форум по тепло- і масообміну. Він був приурочений до святкування 60-річчя утворення Інституту тепло- і масообміну імені А.В.Ликова НАН Білорусі. Захід зібрав близько 350 вчених із 15 країн. Зокрема, у роботі форуму взяли участь дослідники з України, Росії, Китаю, Японії, Південної Кореї, Англії, Франції, Польщі, Ізраїлю, Туреччини.

Основними темами на форумі стали тепломасообмін у сучасних енергетичних установках; процеси теплопереносу в мікро-, нанорозмірних і біологічних системах; тепломасообмін при високих і кріогенних температурах, а також кінетичні процеси в системах з хімічними реакціями і фазовими перетвореннями.

Голова президії Національної академії наук Білорусі Анатолій Русецький, виступаючи перед учасниками форуму, відзначив заслуги Інституту тепло-і масообміну і висловив сподівання, що проведення цього міжнародного заходу сприятиме зміцненню співпраці в науково-технічній сфері між ученими різних країн світу.

Дипломами за кращі доповіді на XIV Мінському міжнародному форумі по тепло- і масообміну на секції "Конвективний і радіаційний теплообмін" серед молодих учених і спеціалістів було нагороджено співробітників  кафедри атомних електростанцій та інженерної теплофізики теплоенергетичного факультету НТУУ "КПІ" – аспіранта Вадима Кондратюка та к.т.н., асистента Олександра Баранюка.

В.А. Кондратюк, асистент кафедри АЕС і ІТФ