Створено Студентське відділення ІЕЕЕ [на ФЕЛ]

На факультеті електроніки 8 жовтня відбулася непересічна подія – проведено перше організаційне засідання щойно створеного в НТУУ «КПІ» Студентського відділення всесвітньо відомого Інституту інженерів з електроніки та електротехніки (ІЕЕЕ, Institute of Electronic and Electrical Engineering) – IEEE

Необхідне державне сприяння комерціалізації технологій

22 жовтня 2010 року на базі Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” під керівництвом заступника міністра освіти і науки України Є.М.Суліми відбулося розширене засідання робочої підгрупи “Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери” Комітету з економічних реформ при Президентові України. На засіданні розглядалося питання передачі та комерціалізації технологій і об’єктів права інтелектуальної власності, створених за державні кошти.

Подаємо пропозиції нашого університету, підготовлені до зазначеного засідання.

Сидоренко Сергій Вікторович. Півстоліття в КПІ

Сергій Вікторович Сидоренко – кандидат технічних наук, доцент кафедри хiмiчного, полімерного та силікатного машинобудування ІХФ. З Київською політехнікою його пов’язує велична цифра 50 – саме стільки років Сергій Вікторович пропрацював тут викладачем.

Бобров Вікторин Флавіанович. Окрема сторінка.

«Наш повітряний флот ніколи не буде потужним, якщо ми не розвинемо свою авіапромисловість... Авіапромисловість завжди буде ледь животіти і користуватися плагіаторством закордонних конструкцій, доки ми не матимемо кадри власних інженерів в авіації.

Поезія Віталія Іващенко

В 1993 році (за сприяння редакції газети “Київський політехнік” і її тодішнього редактора Ж.О.Лянної) вийшла друком перша збірочка поезій доцента ММФ Віталія Іващенка “История любви”.

Ювілей живописного життя Володимира Веселки

Володимир Володимирович Веселка – живописець, який усе життя присвятив мистецтву. Народився в сім’ї художника, в Києві. Навчався в дитячій художній студії, у вечірній художній школі, згодом – у Республіканській художній школі імені Т.Г.Шевченка та Київському державному художньому інституті. З 1976 року брав участь у міських, республіканських і всесоюзних художніх виставках.

Зустріч через 50 років випускників, які закінчили в 1960-му електротехнічний факультет КПІ

Ювілейна зустріч випускників, які закінчили в 1960-му електротехнічний факультет КПІ (тепер ФЕА), відбулася у вересні в НТУУ “КПІ”. Зі 110 тодішніх випускників енергетичних спеціальностей – електричні станції та електричні мережі і системи – з’їхалися 40 осіб з України, Росії, Молдови, Німеччини й Ізраїлю. Зібралася половина з тих, хто був сповіщений про зустріч.

Урочисте вручення Стипендії Президента України учням

18 жовтня в залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося урочисте вручення стипендій Президента України переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук (МАН) та Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів.