Володимир Володимирович Веселка – живописець, який усе життя присвятив мистецтву. Народився в сім’ї художника, в Києві. Навчався в дитячій художній студії, у вечірній художній школі, згодом – у Республіканській художній школі імені Т.Г.Шевченка та Київському державному художньому інституті. З 1976 року брав участь у міських, республіканських і всесоюзних художніх виставках.

Володимир Володимирович завжди жадав нових вражень, які б могли стати новими штрихами на його полотнах. Ще за студентських років художнику поталанило побувати в загадковій Карелії – там, де ходили знамениті Микола Реріх, Костянтин Васильєв, Архип Куїнджі. Враження від трирічних мандрів незайманими, кольоровими просторами уже понад тридцять років переповнюють митця – вражаюча дійсність і досі є основною у творчості художника.

З 1989 року Володимир Володимирович працював художником-постановником на кіностудії ім. Довженка. За його участю було знято 16 фільмів, зокрема, «Юденкрайс, или Вечное колесо» Василя Домбровського, «Дика любов» Віллена Новака, «Відьма» Галини Шигаєвої. Фільм «Відьма» отримав першу премію на кінофестивалі за образотворчу сторону даної картини.

Після буріПовчитися малювати в майстра може кожен, незалежно від умінь і художньої «освіченості». Для цього приходьте в художню студію «Гармонія», що діє при НТУУ «КПІ» майже двадцять років. Керівник і викладач студії – В.В.Веселка.

Принцип навчання Володимира Володимировича вкладається у відоме правило лікаря: «Не нашкодь». Художник ділиться з учнями секретами своєї майстерності, проте не наважується судити, що правильно, а що – ні. «Я можу висловити свою суб’єктивну думку щодо картини, не більше. А оцінить усе час», – говорить Володимир Володимирович.

16 жовтня Володимиру Володимировичу виповнилося 60. З нагоди ювілею художника в Картинній галереї НТУУ «КПІ» з 14 по 22 жовтня проходила виставка його картин.

Сторожова вежаНа урочисте відкриття виставки В.В.Веселку прийшли привітати проректор НТУУ «КПІ» Г.Б.Варламов, нинішні і колишні учасники студії «Гармонія», колеги, студенти.

Віктор Куравльов, колега автора, виступаючи на відкритті з привітальним словом, відзначив високий творчий стиль Володимира Володимировича і навіть порівняв з такими художниками, як Реріх, Грицай.

Володимир Володимирович завжди радий новим людям у своїй студії, що знаходиться в корпусі № 7, ауд. 102-А. Графік роботи: ср – з 16:00 до 19:00, чт – з 16:00 до 19:00, сб – з 14:00 до 17:00, нд – з 10:00 до 13:00. Приходьте творити чи просто спілкуватися і пізнавати глибокий живописний світ Майстра.

Анюта Камонгар

Дата події