Українське регбі починалося в КПІ: згадують ветерани спорту

У цьому році відзначається знаменна дата – 60 років відтоді, як регбійна команда Київського політехнічного інституту "Політехнік" першою з українських команд узяла участь в офіційних всесоюзних змаганнях: з 2 по 10 серпня 1963 року в Мінеральних Водах, Железноводську, Єсентуках та П'ятиго

Книга до 125-річчя КПІ: готується друге видання!

Наша газета вже писала про книгу "КПІ. Друге століття. Продовження традицій", що її було видано до 125-річного ювілею Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

Туристи з КПІ отримали визнання від Книги рекордів України

Рекорд України в номінації "Найбільша кількість розписаних гарячим воском писанок на Говерлі" встановили влітку представники турклубу КПІ "Глобус". Ці вироби-обереги будуть реалізовані на благодійному аукціоні, а виручені кошти переказано на потреби ЗСУ.

Наука єднає покоління

Численні наукові школи Київської політехніки – творчі колективи, які працюють над розв'язанням довгострокових завдань за пріоритетними напрямами національної й світової науки та спрямовані на формування поколінь професійної, наукової й інженерної еліти, – відомі в Україні та за кордоном.

Молоді вчені ФЕЛ: постійне навчання та відкритість до нового

Наукова діяльність – інтелектуальна творча діяльність, спрямована на одержання нових знань та (або) пошук шляхів їх застосування, основними видами якої є фундаментальні та прикладні наукові дослідження. (Із Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність")

Переможці конкурсу на кращий підручник, монографію, навчальний посібник 2023: тематика і автори

Цьогорічний університетський конкурс на кращий підручник, монографію, навчальний посібник виявився напрочуд потужним. І хоча на нього було подано не дуже багато, як для КПІ, видань (усього 13), визначити кращі з них виявилося для журі доволі непростим завданням.

Набув чинності закон про відновлення е-декларування

11 жовтня в газеті "Голос України" було офіційно опубліковано Закон № 3384-ІХ "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану".

Проєкт «Wi-Fi в укриттях закладів освіти»

Сертифікат дарування обладнання Wі-Fi для забезпечення Інтернетом укриттів КПІ ім. Ігоря Сікорського 11 жовтня вручили керівництву університету представники компанії "Huawei Ukraine" та Благодійного фонду "Фонд освітніх ініціатив".

Перша група студентів КПІ успішно пройшла навчання за програмою національного спротиву

Завершилися п'ятиденні навчання першої групи студентів КПІ за програмою національного спротиву. Про те, як забезпечувалася їхня організація, розповів кореспонденту "Київського політехніка" проректор з адміністративної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Вадим Кондратюк.