Сертифікат дарування обладнання Wі-Fi для забезпечення Інтернетом укриттів КПІ ім. Ігоря Сікорського 11 жовтня вручили керівництву університету представники компанії "Huawei Ukraine" та Благодійного фонду "Фонд освітніх ініціатив".

Телекомунікаційне обладнання загальною вартістю 220 тисяч гривень передане київським політехнікам у межах проєкту "Wі-Fi в укриттях", який є результатом об'єднаних зусиль наукових, освітніх і бізнесових спільнот, і спрямований на зміцнення інфраструктури української вищої освіти у воєнний час. Отож навколо цієї ініціативи згуртувалися Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України, Фонд освітніх ініціатив, представники відповідального бізнесу та, власне, самі заклади освіти.

Про точне число отримувачів допомоги розповів учасник церемонії передачі сертифіката на роутери та інше устаткування голова правління "Фонду освітніх ініціатив" Антон Дзюба: "Завдяки компанії "Huawei Ukraine" до цього проєкту приєдналися 27 закладів освіти, причому 22 з них – це заклади вищої освіти". До речі, за його словами, можливість облаштувати Wі-Fi-обладнанням українські виші з'явилася завдяки саме "Huawei Ukraine", оскільки проєкт "Wі-Fi в укриттях" стосувався cпочатку лише середніх шкіл.

Варто додати, що на переконання Антона Дзюби, вільний доступ до мережі в укриттях відіграє й психологічно-терапевтичну роль, адже можливість стежити за подіями і залишатися на зв'язку навіть під час тривоги заспокоює людину.

Урочистій передачі останньої частини з призначеного університету обладнання (більшу частину його було передано раніше і до 11 жовтня вже встановлено в укриттях) і сертифіката дарування передувала розмова про співпрацю КПІ та "Huawei Ukraine" та її подальші перспективи. У планах компанії, зокрема, створення в університеті нової навчально-наукової лабораторії.

"Ми передали обладнання, яке допоможе студентам безпечно навчатися й займатися дослідженнями під час повітряних загроз і обстрілів. Крім того, ми представили проєкт заснування спільно з КПІ нової лабораторії з відновлюваної енергетики, для якої ми надамо необхідне обладнання", – підбив підсумки зустрічі під час розмови з представниками університетських медіа заступник директора компанії "Huawei Ukraine" Тоні Цао.

"Ми послідовно встановлюємо нині такі точки в різних корпусах, але, також, і кожне без винятку наше укриття буде обладнано доступом до Інтернету, – пояснив проректор з навчальної роботи Анатолій Мельниченко. – Варто додати, що ми вже маємо досвід встановлення в університеті телекомунікаційного обладнання, переданого компанією "Huawei Ukraine", і це не лише Wi-Fi-точки, але й комутатори, що дозволяють забезпечувати доступ до високошвидкісного Інтернету. Ними ми обладнували і наші Пункти незламності й робитимемо це далі. Тобто, маємо дуже гарну допомогу, щоби забезпечувати неперервний навчальний процес і, особливо, надавати доступ до безпроводового Інтернету під час навчання в укриттях у режимах офлайн і онлайн". Він також трохи докладніше розповів про лабораторію, яку планується відкрити в університеті: "Компанія "Huawei" збирається реалізувати в КПІ ще один проєкт. Це – надання обладнання для облаштування нової лабораторії на факультеті електроенерготехніки та автоматики. Вона ближчим часом має бути забезпечена устаткуванням, яке дозволить реалізовувати проєкти в галузі відновлюваної енергетики і навчати студентів. Це буде унікальна лабораторія. І я дуже сподіваюся, що завдяки використанню такого устаткування ми зможемо обійняти лідерські позиції у підготовці студентів для цієї галузі".

Дмитро Стефанович

Huawei Ukraine та «Фонд освітніх ініціатив» передали київським політехнікам телекомунікаційне обладнання для укриттів.

Обладнання дасть змогу студентам і викладачам не переривати навчального процесу навіть під час повітряної тривоги.

Дата події