Креденцер Борис Петрович. Вітаємо із ювілеєм!

7 березня 2013 року голові Спеціалізованої вченої ради Військового інституту телекомунікацій та інформатизації  НТУУ «КПІ» доктору технічних наук, професору, заслуженому  діячу науки і техніки України, дійсному члену Академії інженерних наук України, автору понад 300 наукових праць т

На засіданні Вченої ради: 05.03.12

Засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" 5 березня 2012 р. розпочалося під головуванням першого проректора НТУУ "КПІ" професора Ю.І. Якименка. Він привітав з ювілейними днями народження директора Науково-технічної бібліотеки В.Г. Дригайла, професора кафедри телекомунікацій ІТС д.т.н. С.Г. Буніна, зав. кафедри техніки та електрофізики високих напруг ФЕА проф. В.О. Бржезицького. Також Ю.І. Якименка вручив дипломи професорів С.Г. Буніну і профессору кафедри електрозварювальних установок ЗФ Р.М.

НТУУ «КПІ» у рейтингу Webometrics з 2009 по 2012 рік

Існують декілька відомих рейтингів ВНЗ, що використовують дані, отриман Інтернет, і один з найбільш популярних – Webometrics.  Достатньо повну інформацію про цей рейтинг ми надали у КП №4 за 2009 рік. Нагадаємо, що рейтинг Webometrics публікується лабораторією Cybermetrics, яка ставить собі на меті стимулювати наукові організації і вчених представляти результати своїх досліджень у мережі.

Лиховодов Володимир Іванович: "Мене сьогодні в інституті назвали "віхою в історії"

16 березня в Державному політехнічному музеї НТУУ "КПІ" відбувся вечір пам'яті головного архітектора КПІ впродовж майже трьох десятиліть, лауреата  Державної премії УРСР по архітектурі, лауреата Премії Ради Міністрів СРСР, заслуженого працівника культури України Володимира Лиховодова.

Дистанційне навчання: морока чи допомога викладачеві?

Дистанційне навчання – сучасна перспективна форма надання освітніх послуг, яка успішно діє в НТУУ "КПІ". Якісно створені дистанційні курси спрощують засвоєння відповідних дисциплін та забезпечують індивідуальний характер навчання. Зокрема, переваги дистанційного навчання виявилися цієї зими, коли було призупинено очні заняття. Про досвід впровадження в навчальний процес дистанційних курсів на ФММ ця стаття.

Люблю весну

Нехай хтось з осінню удвох
       радіє,
Когось в зимі привабить
       простір білизни,
Мені ж красою справжньою
       в житті є
Краса дівоча, моря і весни.

Медаль виставки – навчальній лабораторії ХХІ століття

На XV Ювілейній міжнародній виставці “Сучасна освіта в Україні – 2012”, що пройшла  15-17 лютого 2012 року в Києві, колектив науковців НТУУ «КПІ» під керівництвом академіка НАН України, професора Ю.І.Якименка представив розробку «Електронна цифрова лабораторія для викладання науково-прир