Специфікою проведення зимової сесії 2011/2012 н.р. стало те, що внаслідок змін у графіку навчального процесу, пов’язаних з проведенням чемпіонату з футболу «Євро-2012», терміни складання екзаменів варіювались залежно від навчального підрозділу, форми навчання і освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки студентів.

Цього навчального року до складання зимової заліково-екзаменаційної сесії приступили 20982 студенти денної форми навчання. Загалом успішно та у встановлений термін склали сесію 15591 студент (74,3 %), що на 0,9 % краще, ніж у попередній рік. Найбільше успішних у навчанні студентів навчається на ВПІ, ФСП і ФЛ, де вчасно і в повному обсязі склали сесію більше 90 % студентів. Кількість відмінників, порівняно з зимовою сесією 2010/2011 н.р., зменшилась на 1,6 % і становить 9,1 %, але при цьому кількість студентів, які мають середній бал 3,0, зменшилась на 2,5 % – до рівня 7,4 %. Кількість студентів з середнім рівнем успішності досягла 83,5 % і є максимальною за останні чотири навчальні роки. Відносна кількість студентів, які навчаються на добре та відмінно, становить по університету 42,9 %. Лідерами за цим показником виступають ФММ, ФСП, ВПІ, ФЛ і ФБТ.

Намітилась тенденція до зменшення відносної кількості студентів, які відраховані за результатами складання сесії. Цієї зими таких студентів виявилось 2,5 % – найменше за останні роки. Таке досягнення стало можливим за рахунок глибокого аналізу результатів семестрових атестацій у навчальних підрозділах університету та своєчасного проведення заходів щодо підвищення середнього рівня успішності студентів. Суттєво зменшилась кількість повторних курсів та академічних відпусток (з 64 торік до 26 цього н.р.), а кількість індивідуальних графіків складання сесії, навпаки, збільшилась з 44 до 70.

Доволі успішно склали сесію студенти з числа іноземних громадян – з 343 осіб, які навчаються в університеті, 95,9 % показали рівень знань достатній для продовження навчання. Порівняно з минулою зимовою сесією відсоток відрахованих зменшився з 3,95 % до 2,92 %. Індивідуальні графіки навчання були надані тільки чотирьом іноземним студентам.

Динаміка успішності складання  зимових сесій студентами заочної форми навчанняСтуденти заочної форми навчання під час складання сесії показали достатньо високі результати. З 3194 осіб – 83,3 % завершили сесію вчасно. При цьому, як і у випадку зі студентами денної форми навчання, відносна кількість відмінників серед студентів-заочників з року в рік повільно зменшується і наразі становить 2,3 %. Темп зменшення кількості студентів, які мають середній бал 3,0, в останні два роки дещо уповільнився і становить 15,5 %.

Враховуючи стислі строки другого семестру, бажаємо викладачам і студентам плідної праці та вдалої літньої сесії.

Інформація департаменту навчально-виховної роботи

Фото 1. Динаміка успішності складання зимових сесій  студентами денної форми навчання

2. Динаміка успішності складання зимових сесій студентами заочної форми навчання