Підсумки прийому в НТУУ "КПІ" в 2010 році

Чотирма тисячами першокурсників поповнилася цього року родина київських політехніків. Вересень – складний для них місяць: нові умови, оточення, вимоги тощо.

Стажування в Кореї за програмою підвищення кваліфікації Korea Overseas Advanced Learning Program (KOALP)

З 29 липня по 6 серпня 2010 року група співробітників нашого університету на чолі з директором Центру суперкомп’ютерних досліджень НТУУ “КПІ” С.Г.Стіренком та директором Українсько-корейського навчального центру інформаційних технологій в НТУУ “КПІ” Т.В.Ковалюк пройшли стажування за програмою під

Олександр Рожен. Перегони без фінішу. ІІ частина

На зустрічі в Чернівцях японці дещо насторожено запитали: “Чи дійсно у вас такі великі успіхи, як нам розповідали?” Замість відповіді Лук’ян Іванович показав результат тестування, підписаний Раймондом Марлоу. Більш переконливого документа і кращої реклами неможливо було і передбачити.

Квітнуть  каштани

Каштани – символ Києва. Дерева радують нас на початку травня, коли «запалюють» білі свічі своїх суцвіть, і восени, коли опуклі «їжачки» розкриваються і під ноги щедро сиплються блискучі колобочки, прохолодні на дотик. Їх залюбки збирають дітлахи та пенсіонери.

Мовна школа в Болгарії

Чи кожний студент отримує задоволення від навчання? Не можна досить чітко відповісти на це запитання. Проте я впевнено можу заявити: кожен, хто відвідав цьогорічну Літню школу в Болгарії, отримав не тільки задоволення, а й незабутні враження!

18 вересня 2010 року – День винахідника і раціоналізатора

Щорічно, в третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора, відповідно до Указу Президента України № 443/94 від 16 серпня 1994 року. Винахідницьку та раціоналізаторську діяльність регулює Український інститут промислової власності – Укрпатент.

На першому Форумі оборонної промисловості

31 серпня 2010 р. в Українському домі в Києві відбувся І Всеукраїнський форум оборонної промисловості. Форум організували Асоціація “Українські оборонні технології”, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння” і консалтингове агентство DefenseExpress.

Літня школа діалектики в Криму

На ФСП уже давно діє гурток діалектичної логіки, учасники якого кожного року вже традиційно виїжджають до Криму, де проводять літню школу.