Перше в новому навчальному році засідання Вченої ради НТУУ  “КПІ” відбулося 13 вересня 2010 року. Перед його початком головуючий ректор НТУУ “КПІ” проф. М.З. Згуровський тепло привітав з ювілейними днями народження проф. ПБФ, багаторічного вченого секретаря НТУУ “КПІ” В.О. Румбешту, зав. каф. радіотехнічних пристроїв та систем проф. В.І. Правду, першого заступника декана ФЕЛ проф. О.В. Борисова, зав. каф. теоретичної та прикладної економіки проф. Г.К. Ялового, зав. каф. прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки проф. О.М. Яхна, зав. каф. електронних приладів та пристроїв проф. Л.Д. Писаренка, зав. каф. теорії права і держави доц. Т.О. Чепульченко, зав. каф. хімічної технології кераміки та скла проф. Б.Ю. Корніловича, зав. каф. приладів та систем неруйнівного контролю проф. А.Г. Протасова, зав. каф. теоретичної електротехніки проф. А.А. Щербу, зав. каф. звукотехніки та реєстрації інформації проф. Ганну Григорівну Власюк. Ганні Григорівні ректор вручив  знак “Відмінник освіти України”.

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь першого проректора НТУУ “КПІ” проф. Ю.І.Якименка про підсумки прийому студентів до нашого університету на І і V курси у 2010 році. На завершення доповіді Ю.І. Якименко ознайомив членів Вченої ради з проектом Основних змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2011 році, який Міністерство освіти і науки України винесло на обговорення освітян.

За підсумками обговорення доповіді Вчена рада ухвалила рішення, у якому, зокрема, підкреслено важливість роботи в рамках програми “Майбутнє України” та розвиток системи довузівської підготовки в університеті як складової цієї програми. Інститутам, факультетам та випусковим кафедрам запропоновано розглянути  на засіданнях вчених рад і кафедр результати  прийому студентів та розробити заходи щодо подальшого вдосконалення роботи з набору студентів на І та V курси.

На завершення засідання було розглянуто поточні справи.

Інф. “КП”