31 серпня 2010 р. в Українському домі в Києві відбувся І Всеукраїнський форум оборонної промисловості. Форум організували Асоціація “Українські оборонні технології”, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння” і консалтингове агентство DefenseExpress.

Під час форуму відбулася виставка озброєння і військової техніки, які пропонувались українською оборонною промисловістю Збройним силам України і на експорт. Свою продукцію представили більше сорока провідних оборонних підприємств країни.

У роботі форуму взяла участь делегація НТУУ “КПІ” під керівництвом проректора з наукової роботи, члена-кореспондента НАН України М.Ю.Ільченка. Університет представив розробки в галузі інформаційних технологій та вимірювальної техніки, які виконувалися в інтересах Збройних сил України творчими колективами на чолі з д.т.н., проф. С.Ф.Телеником, д.т.н., проф. Л.С.Глобою, д.т.н., проф. Ю.М.Тузом. Представлені експонати мали успіх у відвідувачів виставки.

Форум розробив пропозиції керівництву держави, керівникам відповідних міністерств і відомств щодо реформування оборонно-промислового комплексу, перспектив розвитку підприємств у цій сфері діяльності, підвищення обороноздатності держави та покращення якості бюджетного планування.

За інф. департаменту науки та інноватики

Дата події