Леон Боровський - видатний польський випускник Київського політехнічного інституту

Леон Боровський (Leon Borowski) народився в 1884 р. у місті Гумани на Поділлі у сім‘ї лікаря. Гімназію закінчив там же в 1903 р. У Київському політехнічному інституті в 1913 р. одержав диплом інженерно-будівельного факультету.

Вітольд Вежейський - видатний польський випускник Київського політехнічного інституту

Вітольд Казимеж Вежейський (Witold Kazimierz Wierzejski) народився в 1882 р. у селі Деребчин (Ямпольський повіт) на Поділлі, у родині працівника цукрового заводу. Учився в гімназії у Вінниці. У 1900 р. став студентом механічного факультету Київського політехнічного інституту.

У центрi уваги - вiйськова освiта: Збори керівного складу системи військової освіти Збройних сил України

На базі НТУУ “КПІ” 25 листопада відбулися збори керівного складу системи військової освіти Збройних сил України, в якому взяли участь командувачі видів ЗС України, їх заступники, представники Міноборони України і Генштабу, керівники вищих військових навчальних закладів та військових навчальних пі

Францевич Іван Микитович. До 100-річчя від дня народження академіка

23 листопада 2005 року в залі засідань Вченої ради відбулися організовані Державним політехнічним музеєм при НТУУ “КПІ” читання з циклу “Видатні конструктори України”, присвячені 100-річчю з дня народження академіка Івана Микитовича Францевича.

Обрано керівників освітянської профспілки

Профспілка працівників освіти і науки вирізняється серед організацій інших галузей згуртованістю та активністю, а її керівники – послідовністю у відстоюванні прав її членів.

Машину конструює митець

Одвічне філософське питання “Що важливіше – форма чи зміст?” – не хвилювало, мабуть, лише безнадійно байдужих людей. На красиву людину приємно дивитися, проте, якщо вона не має нічого “за душею”, – спілкуватися стає нецікаво.

Обговорено перспективи співпраці з КБ “Південне” та підприємствами космічної галузі

Вже не одне десятиліття КПІ співпрацює з КБ “Південне” та підприємствами космічної галузі. Провідні науковці різних факультетів – приладобудівного, теплоенергетичного, авіаційних та

Наші шахісти – найсильніші

Традиційно восени проходять щорічні змагання між студентськими командами вищих навчальних закладів міста Києва, які проводить комітет з фізичного виховання і спорту МОН України. До складу комад входить 4 юнаки та 2 дівчини – найкращі шахісти своїх ВНЗ.