Усі п'ятеро студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які входили до складу делегації Малої академії наук України на Міжнародному конкурсі інновацій в Ліоні (Франція), отримали нагороди! Конкурс проходив у вересні в рамках Міжнародної виставки "Глобальні індустрії".

"Платину" отримала Анастасія Венчковська з приладобудівного факультету за математичне моделювання ресурсозберігаючої паперової чашки. "Золото" – у Єлизавети Столярчук з Інституту прикладного системного аналізу з розробкою вітряного генератора на базі Сегнерова колеса. Серед "срібних" призерів – Володимир Каран (він також з ІПСА), який розробив інфравізійний камуфляж, і Андрій Семененко з факультету інформатики та обчислювальної техніки, який вивчав методику дослідження теплоізоляційних матеріалів. І "бронзовий" переможець – Іван Загорулько з радіотехнічного факультету, який розробив багатофункціональний прилад для ванної кімнати. Саме з ним зустрівся кореспондент "Київського політехніка".

"Конкурс відбувався під час виставки "Глобальні індустрії", де відомі міжнародні компанії демонстрували свої розробки та технології, – розповів Іван, – і в КПІшників була можливість поспілкуватися з представниками цих компаній, знайти партнерів, обмінятися координатами та знайти підтримку для розвитку проєктів або можливості для обміну досвідом. А щоб потрапити на конкурс, потрібно було спочатку пройти декілька етапів відбору від МАН і здобути можливість представляти Україну на міжнародному рівні. Для власне конкурсу потрібно надіслати тези роботи та презентацію/відео. І вже після затвердження членами журі наукового проєкту готуються документи та відбувається підготовка до конкурсу. Взагалі, поїздка до Ліона була надзвичайно цікавою і корисною. Додам, що крім участі в конкурсі, відбулися екскурсії містом та походи в музеї".

Дата події