У КПІ ім. Ігоря Сікорського систематично проходять профорієнтаційні заходи в рамках проєкту "Майбутній КПІшник".

29 листопада минулого року стартував черговий КПІАбітТalks, організований відділом професійної орієнтації – Центром розвитку кар'єри ДНВР.

Отож тепер аж до травня щосереди в Instagram з 19:00 у прямому ефірі школярі, які прагнуть вступити до КПІ, матимуть можливість ознайомитися з факультетами та навчально-науковими інститутами університету. І так за графіком, поки не відбудеться знайомство з усіма підрозділами. Як і завжди, під час ефіру всі зацікавлені  можуть поставити запитання спікерам. Окрім ведучої в цих передачах братимуть участь представники факультетів/інститутів.

Слід нагадати, що проводити КПІАбітТalks в онлайн-форматі організатори розпочали через COVID-19 і повномасштабну війну з росією. Але тепер прямі ефіри проходитимуть в Instagram, а не в Telegram, як раніше. Організатори пояснюють це тим, що більшість школярів користуються саме цією мережею і їм буде простіше приєднатися до прямих ефірів.

kpi images - Цікава хімія від ХТФ

Про те, наскільки активно молодь долучається до трансляцій, розповідає керівниця відділу професійної орієнтації – Центру розвитку кар'єри ДНВР Наталія Пожарська: "Стосовно переглядів прямих ефірів: найбільшу їхню кількість зафіксовано під час розповіді про ІСЗЗІ – понад 150. Хоча зазначу, що статистика саме прямих ефірів не є сталою, адже є можливість переглянути ці програми пізніше у запису на сторінці вступника КПІ, тож число переглядів може змінюватися. Також під час ефіру слухачі достатньо активно ставлять запитання – в середньому до 10 запитань, але за особливої зацікавленості (наприклад це було, коли виступали представники ІСЗЗІ) їх буває і більше".

Ще один нещодавно проведений профорієнтаційний захід – це Інженерний тиждень "KPISchool".

Проєкт реалізується вже кілька років поспіль. Спочатку його заходи проходили в очному режимі, коли школярі приходили до КПІ на заняття з різноманітної тематики і спрямування. Згодом з відомих причин прийшла пора онлайн-формату. Цього разу організатори прийняли рішення провести інженерні школи у змішаному форматі й саме під час шкільних зимових канікул. Розраховували на те, що під час канікул вільні від занять школярі мають змогу прийти до КПІ і взяти участь у заняттях безпосередньо в університеті. Отож щодня впродовж канікул на різних факультетах проходили інженерні школи. Для прикладу – 26 грудня 2023 р. в НН ІАТ відбулося заняття під назвою "Проєктування і розробка БПЛА", а 27 та 29 грудня підхопили естафету ХТФ, ІХФ та НН ММІ. 4 січня 2024 р. – на ПБФ заняття на тему "Розпізнавання об'єктів за допомогою нейромережевих технологій". Не менш захопливим та популярним стала зустріч від ФЛ на тему "Основи Python для комп'ютерної лінгвістики".

kpi images - Екскурсія на ФЕЛ

"На цих заняттях факультети/інститути намагалися зацікавити шкільну молодь можливістю отримати в нашому університеті найновіші знання у вибраній для вступу спеціальності, – коментує Наталія Пожарська. – Відгуки, які ми отримали від слухачів про заняття, всі позитивні. Ми спостерігаємо, що нинішні школярі виявляють підвищений інтерес саме до актуальних на сьогодні тем інженерної справи, найрізноманітніших інновацій. Цього разу на заняттях зареєструвалося понад 200 слухачів, у тому числі й 11 вчителів і понад 15 студентів ліцеїв та коледжів. І це більше, ніж під час осінніх шкільних канікул".

Володимир Школьний за інформацією ДНВР

Запрошуємо школярів та зацікавлених в отриманні інженерної освіти відвідати Інженерні тижні KPISchool в рамках проєкту «Майбутній КПІшник».

Інженерні тижні KPISchool - це цікаві пізнавальні зустрічі, майстер-класи технічного спрямування (робототехніка, електроніка, програмування тощо) із залученням здобувачів вищої освіти та викладачів університету. KPISchool в грудні 2023 - січні 2024 будемо знайомитися з великим спектром спеціальностей КПІ.

ПРОГРАМА
Інженерні тижні KPISchool

Дата проведення Час проведення Факультет/інститут Опис Формат проведення
26.12.2023 (вівторок)     14:00 НН інститут аерокосмічних технологій Проектування та розробка БПЛА На території університету
27.12.2023

(середа)
12:00 14:00 Хіміко-технологічний факультет (корпус №4) НН Механіко-машинобудівний інститут (корпус №1)
  1. «Новорічна хімічна феєрія». Поздоровлення Святого Миколая, показ цікавих хімічних дослідів з поясненням тих явищ, що будуть спостерігатися, хімічна вікторина, відповіді фахівців кафедри загальної та неорганічної хімії на запитання школярів.
  2. Виготовлення літальних апаратів
На території університету
28.12.2023

(четвер)
14:00

15:00
Факультет електроніки

(корпус №12 та №2)
  1. Система електроживлення наносупутників
  2. Розробка матеріалів, сонячних елементів та сенсорів для космічних і літальних апаратів
На території університету
29.12.2023

(п'ятниця)
12:00 Інженерно-хімічний факультет (корпус 4) Аналітична хімія: прилади, обладнання, порівняльний аналіз речовин На території університету
02.01.2024

(вівторок)
12:00 14:00 Факультет біомедичної інженерії

(Янгеля 16/2, аудиторія 4-08)
  1. Унікальні досліди зі зварювання живих тканин під час хірургічних втручань
  2. Особливості моделювання кровообігу
На території університету
03.01.2024

(середа)
12:00 Радіотехнічний факультет

(корпус 17, 404 аудиторія)
Arduino: створюй, кодуй, експериментуй На території університету
04.01.2024

(четвер)
12:00



13:00
Приладобудівний факультет

(корпус №1)
  1. «Розпізнавання об'єктів за допомогою нейромережевих технологій»
  2.  «Як ракета знає де вона летить?»
На території університету
05.01.2024

(п'ятниця)
13:00 Факультет лінгвістики Основи Python для обробки природної мови Онлайн

  🧧   Для участі в заходах та отримання посилання на онлайн зустрічі - реєстрація обов'язкова

Дата події