КПІ увійшов до числа провідних університетів світу за рейтингом QS World University Rankings 2025

У нещодавно оприлюдненому рейтингу найкращих університетів світу QS World University Rankings 2025, складеному на основі глобального дослідження вищих навчальних закладів, КПІ увійшов у першу тисячу найкращих університетів світу і обійняв третє місце серед українських вишів.

Щорічний семінар Секції вихованців КПІ у Польщі

У місті Кобилка біля Варшави 31 травня – 2 червня 2024 р. відбувся традиційний семінар, присвячений польсько-українському співробітництву, який багато років поспіль організує Секція вихованців КПІ у Польщі.

🎥 Візит до КПІ посла Азербайджанської Республіки

6 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Гурбан оглу Мардалієв. Разом з Послом прибув Третій секретар посольства Азербайджанської Республіки в Україні Парвіз Сайаф оглу Асадов.

Роберт Зубрін: "Для України настав час стати надійним партнером США у сфері розвитку космічної галузі"

Для студентів і співробітників університету Роберт Зубрін прочитав лекцію, присвячену дальшим перспективам освоєння людством Всесвіту та розвиткові космічних технологій різного призначення.

­Не заблукати у хмарах. До 135-річчя від дня народження Ігоря Сікорського та 110-річчя його перельоту із Санкт-Петербурга до Києва

29 травня 1914 року (усі дати – за старим стилем) другий екземпляр літака "Ілля Муромець" під керуванням його головного конструктора Ігоря Сікорського, якому нещодавно, 25 травня, виповнилося 25 років, вперше піднявся в повітря з Корпусного аеродрому Санкт-Петербурга. Він був значно легшим за попередника та мав потужніші двигуни.

🎥 Виставка, присвячена військовим операціям "Оверлорд" і "Френтік"

На початку травня у Державному політехнічному музеї імені Бориса Патона при КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрилася і дотепер експонується виставка американської військової авторетротехніки, яка була доповнена міні діорамами та моделями літаків, що брали участь у надважливих військових операціях антигітлеровської коаліції в 1944 році.

🎥 Міжнародний форум "Штучний інтелект: глобальний діалог" – майбутнє за ШІ!

У КПІ відбувся міжнародний форум «Штучний інтелект: глобальний діалог». Упродовж двох днів найкращі з найкращих у галузі ШІ обговорювали світові тренди штучного інтелекту та механізми впровадження їх в Україні.