В НТУУ «КПІ» почала працювати система «Електронний платіж для студентів»

Першими переваги системи «Електронний платіж для студентів» відчують студенти, які мешкають у гуртожитку №7. Вони отримали змогу сплачувати за послуги з проживання в електронному вигляді. Їх гуртожиток підключено до системи з 26 грудня 2012 року.

Вшановано пам’ять видатного київського математика В.П.Єрмакова

Наприкінці 2012 р. в Києві на Лук'янівському кладовищі відбулась урочиста церемонія з нагоди відкриття пам'ятника на могилі видатного київського математика, першого завідувача кафедри вищої математики КПІ професора В.П. Єрмакова.

Викладач-дослідник - 2011, Молодий викладач-дослідник - 2011, Лідер року - 2011

На виконання рішення Вченої ради Національного університету України «Київський політехнічний інститут» від 16 січня 2011 р., протокол № 1, оголошуються списки переможців конкурсу НТУУ «КПІ» в номінації «Викладач-дослідник – 2011», «Молодий викладач-дослідник – 2011» та «Лідер року». Вітаємо переможців конкурсу НТУУ «КПІ» та зичимо успіхів.

На засіданні Вченої ради: 16.01.12

Перше в новому році засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 16 січня 2012 р. На початку головуючий в.о. ректора НТУУ "КПІ" проф. М.З.Згуровський привітав з ювілеями декана ММІФ проф. В.Б. Максименка і начальника відділу міжнародних проектів С.М. Шукаєва.  Атестат професора було вручено д.е.н. Л.М. Шульгіній (кафедра промислового маркетингу).

Далі відбулося урочисте вручення дипломів викладачів-дослідників, молодих викладачів-дослідників та лідерів року переможцям конкурсів у відповідних номінаціях.

Науково-практична конференція "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів" на ІХФ

Сучасною формою інтеграції освіти й науки є дослідницький університет, за моделлю якого  в Україні першим почав працювати НТУУ "КПІ". Одним з напрямів підвищення якості й ефективності комплексного поєднання навчальної, наукової й інноваційної роботи в дослідницькому університеті є забезпечення участі студентів у наукових конференціях, для чого в університеті створені належні умови.

Підготовка фахівців для аерокосмічної галузі в НТУУ "КПІ"

Постійне вдосконалення космічної техніки вимагає підготовки висококваліфікованих фахівців, які володіють сучасними знаннями в різних галузях науки і техніки та мають навички самостійної роботи. У багатьох країнах цьому питанню приділяють велику увагу, що дозволило накопичити великий досвід підготовки таких фахівців.

Загадкові щербини [історія КПІ]

Упродовж багатьох десятиліть однією з візитівок Києва, яку разом з пам'ятником Богдану Хмельницькому, Андріївською церквою і комплексом Києво-Печерської лаври обов'язково показували усім гостям міста, були побиті гарматними і гвинтівочними пострілами стіни старого корпусу заводу "Арсенал". Це – наочні сліди розгрому повстання київських робітників проти Центральної Ради в січні 1918 року. Навпроти них красується тридюймова гармата, встановлена на постаменті колишнього пам'ятника полковнику Івану Іскрі та генеральному судді Василю  Кочубею – тепер це пам'ятник героям-арсенальцям.