Сучасною формою інтеграції освіти й науки є дослідницький університет, за моделлю якого  в Україні першим почав працювати НТУУ "КПІ". Одним з напрямів підвищення якості й ефективності комплексного поєднання навчальної, наукової й інноваційної роботи в дослідницькому університеті є забезпечення участі студентів у наукових конференціях, для чого в університеті створені належні умови.

Наприкінці 2011 року на інженерно-хімічному факультеті пройшла традиційна Дев'ята всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих учених "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів" під головуванням д.т.н., професора, зав. кафедри МАХНВ Я.М. Корнієнка. Робота конференції проходила в наступних секціях: “Процеси та апарати хімічних і нафтопереробних виробництв”; “Комп'ютерне проектування обладнання біохімічних виробництв; обладнання енергозаощаджуючих і екобезпечних технологій холодильних і хімічних виробництв”; “Комп'ютерне проектування та програмне управління обладнання целюлозно-паперового виробництва”, а також “Деталі машин” та “Теоретична механіка”. Тематика конференції охоплювала широкий спектр сучасних проблем машинобудування та високих технологій.

Приємно відзначити, що цього разу конференція зібрала широке коло бакалаврів. Активну участь у роботі секцій “Деталі машин” та “Теоретична механіка” з результатами цікавих досліджень, виконаних під керівництвом доцентів Н.І. Штефан, А.К. Скуратовського, Г.В. Герасимова, взяли студенти бакалаврату: Є. Борисенко, Р. Василенко, Д. Вітюк, М. Гапонюк, О. Григоренко, Д. Коваленко, Б. Малнацький, Р. Мітусов, М. Овсяннікова, І. Погребна, К. Слободянюк, Д. Степанюк, І. Степчук, О. Татарчук, Д. Шмельова, С. Яроцький. Необхідно також відзначити високий науковий рівень переважної більшості доповідей, які особливо зацікавили присутніх. Спілкування та дискусії молоді в процесі проведення конференції з представниками НАН України (ІТТФ, Інституту газу та ін.) дали новий поштовх до наукового пошуку. За результатами виступів було опубліковано збірку тез доповідей учасників конференції. Загальним бажанням усіх учасників та організаторів заходу було подальше проведення таких конференцій, які є добрим підґрунтям для початку активної наукової діяльності студентів.

Організаційний комітет дякує всім учасникам конференції за участь, а також секретареві оргкомітету доц. А.Р. Степанюку за активну допомогу в її проведенні. Чекаємо на зустріч наступного року!

А. К. Скуратовський, доцент, секретар експертно-консультативної комісії з питань інтелектуальної власності НТУУ "КПІ"
фото. Студенти 3-го курсу ІХФ виконують дослідження під керівництвом доц. Г.В. Герасимова

Дата події