Новорічна лихоманка, або Дракони в студмістечку

Наприкінці грудня у студмістечку пройшов традиційний конкурс на краще новорічне оформлення гуртожитку.

Тематикою оформлення гуртожитків в цьому році було: символіка КПІ та наступаючий рік Дракона!

Студенти аналізують Болонський процес

На факультеті лінгвістики 8 грудня 2011 року відбулась перша факультетська міжкафедральна студентська конференція "Розвиток вищої освіти України в аспекті Болонського процесу".

Українсько-німецький енергетичний форум

Семінар з проблем енергетики 22 грудня відбувся в науковому парку «Київська політехніка» в рамках заходів Німецько-українського енергетичного форуму 2010. У його роботі взяли участь вітчизняні та зарубіжні фахівці, представники дипломатичного корпусу, студенти та ін.

Безвесільна Олена Миколаївна. Натхненна у праці та житті.

Так і хочеться сказати: «Які ж гарні та натхненні обличчя твої, КПІ», коли зустрічаєш на території університету Олену Миколаївну Безвесільну – д.т.н., професора кафедри приладобудування, начальника Головного управління акредитації МОН України (1996–1997 рр.), заслуженого діяча науки і техніки України, заслуженого професора НТУУ «КПІ», дійсного члена Академії інженерних наук України, Нью-Йоркської Академії наук та ін. Завжди привітна і уважна, Олена Миколаївна є визнаним фахівцем своєї справи, залишаючись чарівною жінкою.

IV Міжнародна конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Моделювання та прогнозування економічних процесів»

З 9 по 11 грудня 2010 р. в НТУУ «КПІ» пройшла IV Міжнародна конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Моделювання та прогнозування економічних процесів». Це єдиний на сьогодні в Україні науковий захід, де розглядаються, зокрема, питання прогнозування економічного ризику у фінансовій сфері, прийняття рішень в умовах невизначеності економічного середовища й інформаційних технологій для використання математичних методів в економіці тощо. Його учасники – представники вищих технічних і економічних навчальних закладів, науково-дослідних інститутів і бізнесу.

Інформатизація суспільства та проблема «кліпового мислення»

Останнім часом  громадськість, яка ще здатна мислити, б’є на сполох, відзначаючи наявність феномену так званого «кліпового мислення» та його наслідків для окремої людини вже зараз та для суспільства в цілому в недалекому майбутньому. Достатньо подивитися на деякі заголовки статей в ЗМІ та на відповідних сайтах в Інтернеті:  «Информация – самый сильный наркотик последнего десятилетия», «Джеймс Мартин: тенденции, которые мы наблюдаем, могут угрожать человеческому разуму…», «Клиповое мышление – что это такое?», «Клиповое мышление не созерцательное мышление.

Білоус Михайло В’ячеславович: він кликав нас із майбутнього. Світлої пам’яті.

26 січня – день пам'яті  Михайла В'ячеславовича Білоуса, заслуженого професора НТУУ "КПІ", патріота Київської політехніки, з якою протягом 60 років було пов'язане його життя. 29 листопада 2010 року йому виповнилося б 80 років.

Клуб студентської молоді "Наука при каві" – приємне з корисним

У середовищі студентської молоді м. Києва з’явилося товариство, що може стати альтернативою як одноманітним молодіжним тусовкам, так і нудним науковим зібранням. Це організація, започаткована студентами НаУКМА ще 2003-го – «Наука при каві» («Science with coffee»).