У НТУУ «КПІ» відбулися наукові читання, присвячені видатному конструктору бронетехніки Леву Горлицькому

29 березня у залі засідань Вченої Ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» пройшли наукові читання з циклу «Видатні конструктори України», присвячені 105 річниці від дня народження Лева Ізраїлевича Горлицького (1906 – 2003).

Кафедрі приладобудування – 50!

Кафедра приладобудування була створена в лютому 1961 року. Вона стала першою в Україні кафедрою з підготовки інженерів за фахом "Прилади точної механіки" (ПТМ), які працюватимуть на підприємствах, у наукових, конструкторських та проектних установах на посадах, пов'язаних з розробкою, виготовленням і експлуатацією приладів та вимірювальних систем.

Нові видання ВПК «Політехніка» [2010]

Електронні видання: довід. / Уклад. Т.Ю. Киричок. – К.: НТУУ «КПІ», 2010. – 400 с.

Систематизовано відомості щодо електронних видань. Висвітлено історію та сучасний стан електронних видань, подано їх визначення та класифікацію, а також формати представлення даних (у вигляді таблиці). Описано створення мережевих видань засобами мови гіпертексту HTML та каскадних листів стилів (CSS).

Підписання меморандуму між Українським Національним комітетом Міжнародної Торгової Палати та НТУУ «КПІ»

За час діяльності проекту «Українсько-японський центр» (МЯЦ) Японського агентства з міжнародного співробітництва, що виконується на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ») з 2006 року, встановлені ділові контакти з багатьма урядовими та

Відкрито фотовиставку [друга частина виставки-конкурсу «Таланти КПІ» 2010-2011 н/р]

Урочисте відкриття другої частини виставки-конкурсу «Таланти КПІ – 2011» відбулося 24 березня у картинній галереї 7-го корпусу. Проректор з навчально-виховної роботи професор Г.Варламов привітав учасників і побажав усім нових творчих успіхів.

Поезія з нами [У День поезії 21 березня на факультеті соціології і права]

Поезія… Що це – натхнення, необхідне кожному з нас, або застаріле мистецтво, якому час піти на звалище історії? Адже навколо все так стрімко змінюється. Гете, Байрон, Пушкін, Шевченко, Маяковський – хто не чув ці прізвища? Півстоліття тому поети виходили на площі і говорили про те, що решта замовчувала.

А що сьогодні? Де сучасні майстри римованого слова, невже проза життя неухильно жене поетичну наснагу? Мабуть, що ні, адже багато хто й з молодих людей пише вірші, особливо, коли закохується…

Зустріч з представниками Університетського коледжу м.Гйовік

18 березня в Центрі світових даних з геоінформатики та сталого розвитку (СЦД-Україна) відбулася зустріч делегації Університетського коледжу м.Гйовік (Королівство Норвегія) з науковцями і викладачами НТУУ «КПІ». Мета візиту гостей з Норвегії – ознайомлення з НТУУ «КПІ» та, зокрема, з його діяльністю у царині сталого розвитку. А ще – обговорення спільного проекту з підготовки курсу лекцій «Стале виробництво» за рахунок норвезького фонду розвитку вищої освіти за програмою співробітництва «Євразія».