16 травня 2018 року Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» знов приймає аматорів і професіоналів фотомистецтва. Уже не перший рік поспіль на алеї перед головним корпусом проходить виставка фотографії «Сушка» – фотопроект, який збирає з року в рік все більше учасників.

Ідея проекту полягає в обміні фотографіями в реальному часі. Кожен учасник заходу, попередньо пройшовши реєстрацію, вішає свої фотороботи на мотузку з прищепками. Мета – не лише показати їх глядачам, але й подарувати тим, кому ці фотографії сподобалися. В обмін можна забрати чужі роботи з інших мотузок. Власне, назву «Сушка» проект отримав саме завдяки такому розміщенню фотографій. Участь у ньому беруть не лише студенти-політехніки, а й представники інших закладів вищої освіти.

Організаторами фотосушки традиційно виступила Студентська рада КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Арт-простору «Вежа» та «POLYTECH Print Center». Щоразу лише змінюється кількість учасників – вона невпинно зростає. Так, цього разу «просушити» свої роботи вирішили понад 70 учасників-фотолюбителів, які представили більше 700 робіт. Як розповів один із організаторів акції член Студентської ради університету Микола Битик (ТЕФ), окрім фотовиставки на відвідувачів також чекають майстер-клас з фотографії просто неба від відомого фотографа та власника студії «New Ton studio» Андрія Кореня й розіграші сертифікатів від партнерів-спонсорів проекту для навчання у фотошколах. Крім того, всі бажаючі можуть сфотографуватися в спеціально організованій фотозоні.

Дата події