Травніков Євгеній Миколайович. Ідеї для майбутнього

На кафедрі звукотехніки та реєстрації інформації ФЕЛ не одне десятиліття працює доцент, к.т.н. Євгеній Миколайович Травніков. Ця людина поєднала в собі багато професій і талантів – викладач, учений, винахідник, конструктор, експериментатор, письменник і поет.

Продовження традицій наукової школи процесів та апаратів, закладеної професором Чорнобильським

Однією з найважливіших форм підготовки вчених та розвитку науки були і залишаються наукові школи. Важливу роль у становленні та розвитку таких шкіл відграють їх лідери та фундатори.

Вступні іспити до КПІ в 1938 році

Останніми роками і в нашій державі, і в сусідніх йдуть гарячі дебати з приводу порядку набору абітурієнтів у вищі навчальні заклади. Водночас обговорюються питання підвищення якості підготовки фахівців. Зрозуміло, що якість фахівців залежить від того, які знання матимуть абітурієнти.

Гідним абітурієнтам – якісну освіту: дослідження успішності навчання студентів першого курсу

Усе нове потребує часу і зусиль на осмислення, адаптацію й удосконалення. Ось уже два роки абітурієнтів до вишів приймають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Це докорінно змінило напрацьовані підходи щодо формування якісного складу студентів першого курсу.

Веселі естафети в басейні КПІ 1 квітня 2010 року

З метою популяризації здорового способу життя та формування потреби у заняттях фізичною культурою серед студентів та викладачів ММІФ організовує протягом року масові оздоровчо-спортивні заходи: місячник здорового способу життя, спартакіаду НТУУ «КПІ», майстер-класи з різних видів спорту.

Обговорено проблеми ЧАЕС [засідання круглого столу «Зруйнований реактор ЧАЕС: стан, ризики, фізико-технічні рішення»]

31 березня 2010 року в Українсько-японському центрі НТУУ «КПІ» відбулося засідання круглого столу «Зруйнований реактор ЧАЕС: стан, ризики, фізико-технічні рішення».

За якісне та безпечне харчування [всеукраїнська конференція]

27-29 березня 2010 року на базі НТУУ “КПІ” відбулася Всеукраїнська конференція з питань безпеки харчування, організована Всеукраїнською молодіжною громадською організацією  “Європейська молодь України” (ВМГО “ЄМУ”), НТУУ “КПІ”, Київським національним торговельно-економічним університетом (КН