З метою популяризації здорового способу життя та формування потреби у заняттях фізичною культурою серед студентів та викладачів ММІФ організовує протягом року масові оздоровчо-спортивні заходи: місячник здорового способу життя, спартакіаду НТУУ «КПІ», майстер-класи з різних видів спорту.

1 квітня в басейні спорткомплексу НТУУ «КПІ» пройшли «Веселі естафети з плавання», організовані кафедрами фізичного виховання (завідувач – доц. Ю.М.Вихляєв) і спортивного вдосконалення (завідувач – доц. Ю.В.Новицький) за підтримки департаменту навчально-виховної роботи, профкому студентів НТУУ «КПІ» і дирекції спорткомплексу.

Захід розпочався показовими виступами стрибунів у воду з дитячої спортивної школи олімпійського резерву №4 (керівник – заслужений тренер України А.В.Руденко). Два стрибки з 10-метрової вежі, надзвичайно складні за технікою виконання, здійснила випускниця ММІФ 2009 року, майстер спорту міжнародного класу, член олімпійської збірної України зі стрибків у воду, чемпіонка Європи 2006 р., переможниця етапів Кубку світу (Гран-Прі) Юлія Прокопчук.

У змаганнях взяли участь команди 19 факультетів, а також команди профкому студентів на чолі з головою профкому А.Ю. Гаврушкевичем, Студради НТУУ «КПІ» і студради студмістечка.

У програмі змагань було 5 естафет по 25 м та конкурс капітанів.

Веселі естафети в басейніПерша естафета – плавання на спині ногами вперед. Друга естафета – «Транспортування». Перший учасник пливе за допомогою рухів руками (наприклад, кролем на грудях), другий тримається руками за його ноги і працює ногами. Під час третьої естафети два учасники пливуть, тримаючись за руки; перший та третій етапи – на спині, другий та четвертий – на грудях. У четвертій естафеті – три учасники транспортують четвертого, який лежить на спині на нудлах (довгі пінопластові смуги, що використовуються в аквааеробіці). Два учасники транспортують спереду, один – позаду. Остання естафета – «Колобок», у якій учасники ведуть перед собою фітбол – великий м’яч для аеробіки.

Ще був конкурс капітанів, у якому двоє учасників у пінопластових поясах, з пінопластовими гантелями в руках, тримаючись вертикально на плаву спиною до спини, виштовхували один одного за умовний кордон.

У перервах між естафетами з танцювальними номерами виступали студентки ВПІ, які входять до групи підтримки баскетбольної команди.

Підсумки змагань: 1-ше місце – команда ММІФ; 2-ге – ФТІ; 3-тє – профком студентів; 4-те – Студрада НТУУ «КПІ»; 5-те – студрада студмістечка; 6-те– ТЕФ; 7-ме – ІТС; 8-ме – ФММ.

Олександр Клеманов (ФТІ) переміг у конкурсі капітанів.

Команди, які зайняли 1-3 місця, були нагороджені медалями і грамотами, а переможці – ще й цінними подарунками від профкому студентів.

У той же день пройшов конкурс гумористичних плакатів з плавання, призерами якого стали: ІФФ – 1-ше місце, ІТС – 2-ге місце, ФАКС – 3-тє місце.

Говорить ініціатор проведення змагань, заступник декана ММІФ доц. Г.Л.Бойко.

– Змагання пройшли дуже весело. Учасники були у захваті. На жаль, через брак часу ми не провели змагання з двох запланованих видів – перетягування каната у воді і водного поло, хоча студенти просили продовжувати змагання. Слід відзначити, що не всі учасники змагань займаються плаванням. Завдяки хорошій роботі відповідальних за факультети, які провели агітацію і зібрали багато студентів, що займаються різними видами спорту, у змаганнях взяло участь більше 100 учасників. Приємно відзначити, що серед кращих п’яти команд – три команди профкому і студрад, отже серед студентських активістів багато хороших спортсменів. На жаль, було мало глядачів, але, думаю, їхня кількість у майбутньому зростатиме. Цікаво, що змагання пройшли в чистий четвер і відповідно багато студентів добре викупалися. Змагання всім сподобалися, студенти просили проводити їх частіше.

Хочу відзначити чітку роботу суддівської бригади у складі викладачів кафедр фізичного виховання та спортивного вдосконалення на чолі з викладачем кафедри фізвиховання Є.М.Щегловим. Технічний коментатор, старший викладач тієї ж кафедри І.Ю.Хіміч, оголошував порядок змагань, правила виконання естафет. А змагання з гумором коментував ст. викладач кафедри спортивного вдосконалення С.О.Журавльов.

На завершення хочу підкреслити, що плавання є одним з найкращих способів оздоровлення. Воно благодійно впливає на всі функціональні системи людського організму, знімає стрес, покращує настрій. Запрошую співробітників частіше відвідувати басейн нашого спорткомплексу!

Підготував М.Петренко

Веселі естафети в басейніВеселі естафети в басейніВеселі естафети в басейні

Дата події