ХХХІI Профспілкова конференція

18 березня 2010 р. в залі засідань Вченої ради відбулася 32-га звітно-виборча конференція Первинної профспілкової організації співробітників НТУУ «КПІ».

Без студентів немає університету [навчально-виховна робота 2009]

Без студентів немає університету, без їх допитливості і творчого поступу вперед немає творчості у викладачів, без студентського дозвілля немає веселого обличчя університету, без студентського руху немає здобутків, перемог і високого рейтингу університету ані у своїй країні, ані за її межами.

Статюха Геннадій Олексійович. Життєвий шлях.

Засновник наукової школи “Математичне та комп’ютерне моделювання хімічних і технологічних процесів та систем”, президент Української інженерно-хімічної асоціації, член Екологічної та Інженерної академій України, директор Центрально-Східно-Європейського інституту сталого розвитку, доктор технічних

Ток-шоу з проблеми абортів “Не вбивай мене, мамо!”

“90 % українських жінок принаймні раз переривали вагітність” (газета “Новая” на основі статистичних даних). Виходить, нас планувалося майже вдвічі більше? То, може, й мені задумано мати ще сестру чи брата? Може, половина з тих, хто всиновлює чужих дітей, мали б своїх?

Афінська школа в КПІ

Комплексна система естетичного виховання студентської молоді на основі поєднання фундаментальної, природничої освіти, естетичного, духовного і патріотичного виховання, демократичних традицій КПІ отримала подальше втілення в новому проекті – поетапному насиченні експозиційних площ університету реп

Проект ТЕМПУС на ФАКС [проект CRIST – «Реформування навчальних програм у галузі космічних технологій...]

Другий рік поспіль НТУУ “КПІ” бере участь у виконанні проекту CRIST – «Реформування навчальних програм у галузі космічних технологій у Казахстані, Росії, Україні». Перший рік проекту стартував з формування ініціативних груп виконавців, ознайомлення громадськості з метою проекту, підготовки приміщень для майбутніх навчальних лабораторій, ознайомлення представників університетів країн – учасниць проекту з системою підготовки фахівців та новинками космічної техніки в Німеччині, Бельгії, Голландії.

Спартакіада НТУУ «КПІ» 2010 розпочалася

Уже третій рік поспіль Спартакіада НТУУ «КПІ» розпочинається з урочистого відкриття, яке з кожним роком стає більш представницьким та видовищним.

На відкритті Спартакіади 12 березня ц.р. були присутні представники ректорату, заступники деканів факультетів з виховної роботи, представники Студентської ради та студентської профспілки НТУУ «КПІ». Порівняно з минулим роком кількість гостей збільшилася удвічі. Урочистий захід розпочався парадом за участю студентів усіх факультетів.

Фантастичні четвірки [конкурс «Нумо, дівчата!» у студмістечку]

Саме такі неземні враження залишив по собі конкурс «Нумо, дівчата!», що пройшов 5 березня у студмістечку. Це був не стандартний конкурс краси, до якого ми звикли на прикладах факультетських «місок», а справжнє театральне дійство, створене завдяки талантам дівочих команд від гуртожитків і вмілій організаторській роботі соціального працівника і організатора багатьох заходів у КПІ Олени Строменко.

Зустріч у Варшаві [з ректором Варшавської політехніки проф. В.Курником]

12 лютого 2010 року ректор Варшавської політехніки проф. В.Курник прийняв проректора НТУУ «КПІ» проф. С.Сидоренка. Під час бесіди було обговорено ідею запровадження в Європі силами 3-х університетів-партнерів (Варшавської політехніки, Берлінського технічного університету та НТУУ «КПІ») міжнародної магістерської та PhD-програми «Сталий розвиток та державне управління: глобальний та регіональний контексти».