Вікторовський Євген - “Український Галуа”

Євген Вікторовський (1926 – 1956) – “диво” у Математиці. До останнього подиху свого життя він не залишав улюбленої праці, бо страшенно спішив викласти хоча б схему своїх фундаментальних результатів з якісної теорії диференціальних рівнянь.

🎥 Відкриття пам’ятника С.П.Корольову

Серед урочистостей, що проходять в Україні з нагоди 100-річчя від дня народження її славного сина – геніального вченого, конструктора, людини високого розуму і таланту Сергія Павловича Корольова, – і відкриття пам’ятника на території НТУУ “КПІ”, де майбутній головний конструктор навчався у 1924-1

Про Сергія Корольова

Спогадами про С.П.Корольова та розповідями про сьогодення поділилися зі студентами та в розмовах з кор. “КП” гості урочистостей, що прибули в НТУУ “КПІ” з нагоди відкриття пам’ятника вченому.

На засіданнях Вченої та адміністративної рад: 15.01.07

Під головуванням ректора університету академіка НАН України М.З.Згуровського 15 січня відбулося перше в новому році засідання Вченої ради. На його початку Михайло Захарович щиро привітав присутніх із Новим роком, побажав добра й успіхів усім присутнім на засіданні.

Сесія... Які там свята? Секрет вдалого іспиту ще ніким не відкрито, але будьмо оптимістами: Шара і пінгвіни з нами

З висоти п’ятирічного досвіду навчання в універі вже буденно-звично сприймається прихід сесії. Ось уже дев’ята у моєму житті, а й досі не знаю відповіді на питання: іспит – це лотерейний квиток чи логічна закономірність?