"Серед компаній, які із задоволенням беруть на практику й на роботу наших студентів і куди із задоволенням ідуть наші випускники, – Білоцерківський завод "Трібо", – розповів в.о. завідувача кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії ІМЗ ім. Є.О. Патона д.т.н. Юрій Іванович Богомол. – Там вони отримують відповідний досвід, практичні навички, реальні знання та можливості для кар'єрного росту й розвитку свого потенціалу. З часом займають керівні посади і беруть участь у стратегічному плануванні виробництва. Та не забувають свою альма-матер – приєднуються до обговорення навчальних планів і консультування, здійснюють  науково-технічне співробітництво".

"Усі кошти, які заробляються на заводі, – говорить голова Ради директорів ТОВ "Трібо", заступник міністра інфраструктури України (2010 – 2014) Костянтин Єфименко, – інвестуються в його розвиток: енергоефективність, обладнання, в нові знання. Практично всі пасажирські потяги України гальмують завдяки нашим колодкам, виробленим у Білій Церкві. Також усі потяги Лондон – Манчестер сьогодні оснащені нашими гальмами. Моя мрія – щоб потяги Лондон – Париж, які курсують під Ла-Маншем, також використовували наші гальма".

Обговорення майбутніх планів з керівництвом

"Співпраця ТОВ "Білоцерківський завод "Трібо" та КПІ ім. Ігоря Сікорського щодо працевлаштування випускників є досить плідною та триває вже багато років, – інформує Ольга Демиденко, начальник відділу по роботі з персоналом. – Сьогодні на нашому заводі успішно працюють та займають керівні посади випускники університету: Єгор Москаленко, Роман Мамчур, Михайло Вальков, Ганна Товстоног, Катерина Шкляренко, Дмитро Дудленко та багато інших.

Особливо хочеться відзначити випускників 2015 року, які ще під час навчання прийшли працювати до нас на підприємство, а тепер є провідними спеціалістами у своїй сфері: Віталія Смика, Олену Сороку та Анну Дем'яненко. Спершу кожен із них обіймав посаду інженера-технолога в R&D департаменті, там вони вивчали технології виготовлення продукції, секрети розробок рецептур, особливості проведення випробувань та експлуатації гальмівних колодок. За період роботи своєю наполегливою працею, бажанням вчитися, відданістю справі та любов'ю до того, що роблять, змогли досягти керівних посад. Тепер колишні випускники КПІ ім. Ігоря Сікорського беруть участь у вирішенні стратегічних завдань щодо майбутнього всього підприємства".

Віталій Смик обіймає посаду директора з розвитку, підпорядковується безпосередньо директору підприємства. Він відповідає за розробку нових продуктів, за впровадження LEAN технологій на виробництві, за сертифікацію та керує низкою інноваційних проєктів на заводі.

Олена Сорока є провідним технологом із розробки нових рецептур, вона просто чарівниця у створенні "ідеальних пропорцій та поєднанні компонентів". Наприклад, проєкт з розробки нової рецептури для ОАО "БєлАЗ" тривав близько трьох років, і саме Олена зуміла знайти той ідеальний рецепт "супер-колодки", який пройшов усі етапи випробувань та погоджень із замовником.

Анна Дем'яненко працює заступником начальника відділу з митного декларування. Знання технології виробництва продукції допомогли їй швидко опанувати всі тонкощі та особливості розмитнення/замитнення досить специфічної сировини і матеріалів.

Своїм досвідом роботи поділився Віталій Смик: "Прийшов на посаду інженера-випробувача. Тепер – директор з розвитку заводу з оборотом понад 400 млн грн. Керівної посади вдалося досягнути за рахунок хорошого бекграунду, гарної технічної освіти, бажання працювати і саморозвиватися. У чому запорука успіху керівника на "Трібо"? У бажанні змінити щось на своєму підприємстві на краще і в систематичній роботі. З повагою ставлюсь до "Трібо" як до роботодавця, ціную відносини в колективі, які склалися, і матеріальний достаток, який отримую завдяки досягненню результатів

У нас потужна молода команда, яка чітко прямує до мети, визначеної перспективами розвитку. Ми відчуваємо повагу і відповідальність одне перед одним. Порада молодим, хто бажає професійного успіху, – будьте амбітними, прагніть вдосконалення, знайдіть своє хобі і перетворіть його на роботу, багато працюйте, особистісно розвивайтеся щодня, набувайте досвіду, який завтра можна буде використати. На мою думку, виробництво – це вищий пілотаж бізнесу".

Ганна Товстоног Анна Дем'яненко Віталій Смик Олена Сорока Михайло Вальков У виробничому приміщенні Білоцерківського заводу Трібо Обговорення майбутніх планів з керівництвом