На початку серпня адміністрація університету вітала збірну студентів з математики, які успішно виступили на міжнародній студентській олімпіаді.

XХVIІ Міжнародна студентська олімпіада з математики IMC (International Mathematics Competition for University Students) відбулася 25 – 30 липня 2020 р. Це змагання для студентів, які закінчили перший – четвертий рік університетської освіти. Їм пропонуються задачі з різних розділів алгебри, матаналізу, геометрії та комбінаторики. Робоча мова – англійська.

Цього літа олімпіада проходила дистанційно. Рішення про її проведення було прийнято буквально за місяць до початку змагань. Організатором, поряд з  Американським університетом в Болгарії, який проводив усі попередні змагання, виступив Лондонський університетський коледж. Зареєструвалася рекордна кількість учасників – понад 550 (в останні роки претендентів на перемогу було приблизно 360).

Київські політехніки – постійні учасники олімпіади IMC: були й гучні перемоги (кілька років поспіль Гран-прі), і вдалі виступи. Керівник команди Антон Сиротенко, старший викладач кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей, поінформував: "Олімпіада проходила в два змагальні дні. Кожного дня пропонувалося 4 задачі різного рівня складності. Час на написання – 4 години. Після цього роботи шифрувалися і відправлялися керівникам команд на перевірку. Кожний керівник брав участь у перевірці лише однієї задачі. Наші студенти гідно виступили на олімпіаді і показали високі результати".

Честь КПІ ім. Ігоря Сікорського відстоювали:

  • студент четвертого курсу ФІОТ кафедри АУТС Олександр Мішин. Він досвідчений учасник олімпіад, неодноразово перемагав на всеукраїнських змаганнях, торік брав участь в IMC – 2019 у форматі офлайн;
  • студент першого курсу ІПСА Єгор Панченко. Він брав участь в учнівських олімпіадах, цього року виграв олімпіаду КПІ серед студентів першого курсу. Це його перший досвід у міжнародних змаганнях;
  • студент третього курсу ІПСА Сергій Чоловський. У нього теж це були перші міжнародні змагання.

За підсумками олімпіади недосяжними виявилися ізраїльські студенти та представники С.-Петербурзького університету. Команда КПІ посіла місце в середині турнірної  таблиці. Олександр Мішин отримав диплом другого ступеня, Єгор Панченко – третього. Без сумніву, такі результати гідні поваги і вітань.

Зі слів О.Мішина, як найдосвідченішого олімпійця, для нього олімпіада в форматі офлайн була цікавішою за рахунок того, що можна було поспілкуватися з іншими учасниками. Складність завдань цього року, на його думку, вища.

"Цього року особливо до олімпіади не готувалися через карантин і брак часу, – розповів керівник команди. – Але взагалі підготовку олімпіадників здійснюють гуртки "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу" та "Нестандартні та олімпіадні задачі аналізу та теорії ймовірностей", що працюють при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей. Серед тих, кого підготували викладачі гуртка, багато переможців як всеукраїнських, так і міжнародних математичних олімпіад останніх 30 років. Керівники гуртків – Антон Володимирович Сиротенко та Володимир Володимирович Павленков – старші викладачі кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей".

Тож іще раз вітаємо команду та її наставника з вдалим виступом і зичимо подальших успіхів.

Антон Сиротенко Сергій Чоловський Єгор Панченко Олександр Мішин
2020-kp26 13 2020-kp26 14 2020-kp26 12 2020-kp26 11
Дата події