Бути успішним – один із пріоритетів сучасних молодих людей, які не шкодують зусиль, щоб обрати найкращий для себе шлях у житті. Вибір закладу вищої освіти часто стає не лише першим, але й визначальним рішенням, до якого наші юні сучасники ставляться цілком свідомо. Ті, хто обирає Київську політехніку, яка за 120 років свого існування ставала для юнаків і дівчат не лише альма-матер, а й маяком, який освітлював їх подальший професійний шлях до успіху, це чудово розуміють. Адже тут завжди усвідомлювали важливість виховання успішних особистостей уже з самого початку студентського життя, підтримки їх ініціатив і прагнень, успішність яких часто потребує проходження крізь терня.

Для ініціативних і талановитих студентів неабияким викликом є різноманітні конкурси і проекти, які допомагають реалізувати їх творчий потенціал. КПІ ім. Ігоря Сікорського є прекрасною багатогранною платформою для цього: Sikorsky Challenge, Erasmus+, інші різні конкурси, гранти та стипендії – усе це загартовує для торування шляху до подальших звершень, адже навіть участь у таких заходах є прекрасним досвідом, не кажучи вже про перемогу. Але про що мріють такі успішні студенти, чому вони обрали першою сходинкою свого успіху КПІ, і яким вбачають своє майбутнє? Своїм "секретом успіху" ділиться третьокурсниця факультету лінгвістики Анжеліка Чичиркоза, яка нещодавно отримала стипендію Президента України як одна з найуспішніших студенток університету.  

"Родом я із Сімферополя. Навчалася в гімназії з поглибленим вивченням англійської, але любила математику й фізику. Спочатку мріяла стати журналістом, потім – інженером-будівельником, – розповідає студентка. – І хоча мені завжди подобалися мови, хотілося мати більш прикладну спеціальність, тож визначитися з вибором було непросто. Під час вступної кампанії факультет лінгвістики КПІ ім. Ігоря Сікорського привернув мою увагу фокусуванням підготовки перекладачів на технічному перекладі, адже це давало можливість стати водночас і ліриком, і фізиком, поєднати кілька захоплень". Дівчина звикла ставити перед собою найскладніші завдання: у школі вчилася на "відмінно", була старостою класу, брала участь у позакласних заходах, конкурсах та олімпіадах, навчання поєднувала з музичною школою та хобі. Для того щоб вступити до університету, екстерном закінчила 10-11 класи у Міжнародній українській школі. Її скеровувало і надихало величезне прагнення стати студенткою КПІ ім. Ігоря Сікорського, і кожну перепону вона долала як новий виклик, бо знала, що має самостійно прокладати собі шлях до нового, кращого майбутнього.

"Уже на першому курсі я переконалася в правильності свого вибору, – ділиться Анжеліка, – у професії перекладача багато цікавих аспектів і нюансів. І всі дисципліни, які ми вивчали, лише посилювали моє захоплення іноземними мовами, відкривали їх багатогранний світ. Адже перекладач – це людина, яка навчається все життя, бо з кожним перекладом відкриває для себе щось нове. І хоча навчатися на 100 балів було складно, але це був новий, неймовірно цікавий виклик, який я прийняла з радістю. Так і сталося, що я стала стипендіаткою Президента України".

Дівчина дуже задоволена, що університет надає безліч позанавчальних можливостей, адже не навчанням єдиним живе студент. Ще на першому курсі вона стала старостою групи, була волонтеркою на спортивних заходах, конференціях та форумах, на другому курсі стала волонтеркою Соціальної служби університету. "Наш факультет завжди сприяє розвитку студентів, ми маємо можливість практикувати набуті знання, долучаючись до участі у міжнародних заходах університету, як перекладачі спілкуватися з представниками інших країн, – наголошує студентка. – А ще я з приємністю беру участь у студентських проектах з викладання англійської мови: виявляється, знання приємно не лише отримувати, але й ділитися ними з іншими". Досвіду організаторської роботи А.Чичиркоза набула в студентській раді факультету і міжнародному відділі Студентської ради університету. Та попри все, її захоплює наука, безмежжя якої "вражає і зачаровує". Анжеліка вдячна викладачам, які  підтримують і направляють її наукові та творчі пориви.

"Трохи більше ніж за рік, – розмірковує студентка, – перша бакалаврська сходинка навчання буде подолана, далі мріється про магістратуру, відкриття професійного всесвіту, особисте щастя в рідній країні, де панує мир, знайомство зі світом, сповненим неймовірних цікавинок. Я переконана, що вибір КПІ ім. Ігоря Сікорського був одним із найкращих рішень у моєму житті, прекрасним стартом для подолання нових життєвих вершин".

Усім студентам і майбутнім абітурієнтам Київської політехніки стипендіатка бажає насамперед вірити в себе і прагнути кращого, не боятися приймати виклики долі і долати їх, не покладаючи рук: "Хай талановита молодь КПІ торує свій шлях до успіху, долає перешкоди і прагне кращого, вибудовуючи своє майбутнє і майбутнє рідної країни". Адже шлях долає той, хто ним іде!

Інф. факультету лінгвістики