За підсумками конкурсу "Таланти КПІ 2018" кращими роботами в номінації "Живопис" серед студентів названо твори Анастасії Єжели (ВПІ, гр. СГ-82).

Про себе Анастасія говорить охоче: "Так склалося, що з дитинства, який би настрій не огортав мене, завжди всі емоції можна було вилити на папір за допомогою яскравого кольору та гострих ліній або спокійної та легкої гами з витонченими елементами". На думку художниці, натхнення можна черпати будь з чого: почута фраза, побачена фотографія, яскраве сонечко, або навпаки – холодний дощ за вікном. Чи навіть під час перегляду старого фільму, сидячи вдома з кавою.

У роботах дівчина надає перевагу зображенням природи. Пейзажі дозволяють передати всю її неповторність та розмаїття, а кольори м'яко переходять один в інший, наповнюють простір. "Щоб зобразити всю велич, гармонію, неймовірність природи, передусім потрібно зосередитися на емоції, яка повинна вразити глядача", – розмірковує студентка. Своїми вчителями вона вважає народного художника А.П.Кулагіна та С.В.Фоміну.

Старий Несебр

Дівчина мріє побувати у чарівних місцях: Швейцарських Альпах чи зимових Карпатах, Африканській савані чи Норвезьких фіордах, дістатися найвіддаленіших куточків планети та малювати їх. А ще дуже сподівається, що після закінчення ВПІ, набувши фахових знань, зможе стати однією з тих щасливих людей, у кого хобі збігається з роботою.