Усі ми родом із дитинства і майстрували з іграшкових деталей всілякі конструкції й діючі механізми. Для декого те захоплення переросло у майбутню професію. Костянтин Трибрат – студент першого курсу магістратури ММІ, призер фахових всеукраїнських студентських олімпіад, розповідає: "Різними машинами й механізмами я захоплювався ще з дитинства. Особливо вражало, як простенькі деталі, з'єднуючись одна з одною, перетворюються на складні механізми. А ще більше – як зі шматка металу отримують ці самі деталі. Приблизно в 14-15 років я зрозумів, що хочу стати інженером у галузі машинобудування". 

До вибору навчального закладу юнак підійшов відповідально. "Почав цікавитися всесвітньо відомими інженерами, такими як Ігор Сікорський, Сергій Корольов  та ін., і з'ясував, що навчалися вони в КПІ. Аналізуючи їх досягнення, зрозумів, що Київський політехнічний – це місце, де можна здобути гарну технічну освіту й набути практичних навичок. Тому після закінчення школи у 2014 р. не вагаючись подав документи до Київської політехніки, обравши в ММІ кафедру технології машинобудування, і жодного разу не пошкодував про свій вибір", – поділився Костянтин.

Про свого підопічного його науковий керівник доц. В.К.Фролов говорить з гордістю: "Під час навчання К.Трибрат показав високі досягнення, отримав диплом бакалавра з відзнакою, займався активною науковою діяльністю. Має одну доповідь на конференції міжнародного рівня та чотири доповіді на конференціях всеукраїнського рівня. Автор чотирьох комп'ютерних програм, що впроваджені в навчальний процес і використовуються при виконанні лабораторних робіт з дисципліни "Технологія машинобудування". На всі програми отримані свідоцтва України про авторське право на твір. Є співавтором двох патентів України на корисні моделі".

Його доповнює завідувач кафедри технології машинобудування проф. Юрій Володимирович Петраков: "Костянтин гідно представляє кафедру  й інститут на всеукраїнських змаганнях. Він є призером І та ІІ етапів Всеукраїнських студентських олімпіад з дисциплін "Технологія машинобудування" та "Програмування обробки на верстатах з числовим програмним керуванням".

А якщо докладніше, то на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Програмування обробки на верстатах з числовим програмним керуванням" студент отримав диплом I ступеня (2018 р.); на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади "Технологія машинобудування" – диплом IІ ступеня (2018 р.); на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади "Технологія машинобудування" – командний диплом IІ ступеня (2018 р.).

На запитання, що стало запорукою таких вагомих результатів, Костянтин відповів: "Окремі дисципліни на нашій кафедрі викладаються на досить сучасному рівні, зокрема проектування технологічних процесів на верстатах з ЧПК. Є можливість отримати теоретичні знання й практичні навички. Також на кафедрі є навчально-тренінговий центр всесвітньо відомої фірми HAAS, де студенти можуть власноруч випробувати токарні і фрезерні оброблювальні центри з числовим програмним керуванням. Працювати з такими новітніми технологіями мають можливість далеко не всі майбутні інженери-технологи".

Після закінчення університету юнак планує працювати у сфері високих технологій машинобудування в управлінні оброблювальними центрами з числовим програмним керуванням. Усі підстави для таких мрій у нього є.