10-12 квітня 2023 року в дистанційному режимі та синхронному форматі кафедри електропостачання НН ІЕЕ і теплової та альтернативної енергетики НН ІАТЕ спільно провели відкриту університетську студентську олімпіаду з дисципліни "Енергетичний менеджмент" для спеціальностей 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" і 144 "Теплоенергетика".

Участь у ній взяли 34 студенти провідних технічних університетів України – Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", Вінницького національного технічного університету, Національного технічного університету "Дніпровська політехніка", Національного університету "Одеська політехніка", Національного університету "Запорізька політехніка", Національного авіаційного університету, Центральноукраїнського національного технічного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування, Українського державного університету науки і технологій, Київського національного університету технологій та дизайну і, звісно, КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На урочистому відкритті олімпіади учасників привітали директор НН ІЕЕ, співголова оргкомітету професор Сергій Денисюк; заступник директора з навчально-виховної роботи НН ІАТЕ професор Євген Гаврилко, завідувачка кафедри теплової та альтернативної енергетики професорка Ольга Черноусенко та в.о. завідувача кафедри електропостачання Денис Дерев'янко.

У межах олімпіади було проведено два цікавих вебінари для бакалаврів та магістрів спеціальностей 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" і 144 "Теплоенергетика". Перший вебінар на тему "Потреби та перспективи енергоефективності у військовий і мирний часи" провів голова Асоціації енергоаудиторів України, директор ТОВ "Центр ефективного енерговикористання" Вадим Литвин; другий – на тему "Комплексні системи реновації будівель від компанії HERZ" – інженер технічного відділу компанії HERZ Михайло Мацунич.

Підбиваючи підсумки олімпіади, журі зазначило, що її учасники продемонстрували високий рівень підготовки з енергетичного менеджменту, уміння вирішувати завдання як електроенергетичного, так і теплоенергетичного спрямувань у сфері енергоефективності та енергозбереження. Знання, які показали учасники, свідчать про належний рівень готовності студентів-енергоменеджерів стати в майбутньому конкурентоспроможними фахівцями.

На урочистому закритті олімпіади, 15 квітня, Сергій Денисюк нагородив її переможців за спеціальністю 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". Дипломи І ступеня отримали Єлизавета Тупотіна (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського") та Ірина Пташник (Центральноукраїнський національний технічний університет); диплом ІІ ступеня – Олександр Журбін (Національний технічний університет "Дніпровська політехніка"); диплом ІІІ ступеня – Олександр Кацімон (Вінницький національний технічний університет).

Заступник директора з навчально-виховної роботи НН ІАТЕ професор Євген Гаврилко нагородив переможців олімпіади за спеціальністю 144 "Теплоенергетика". Диплом І ступеня здобула Діана Розумна (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"); диплом ІІ ступеня – Станіслав Чиж (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"); дипломи ІІІ ступеня – Сергій Оникієнко (Вінницький національний технічний університет) та Юрій Оксимець (Національний університет біоресурсів і природокористування).

Переможців також вітали спонсори олімпіади – директор ТОВ "ЕСКО Україна" Григорій Романюк, комерційний директор "E.NEXT-Україна" Сергій Кузовкін, виконавчий директор "АйСі консулентен" Олена Рибак, координатор проєктів ГО "Школа енергоефективності" Анастасія Лісовик, інженер технічного відділу компанії "HERZ Україна" Михайло Мацунич, керівник регіональних продажів "ВІЛО Україна" Геннадій Поберезніченко, співзасновник та керуючий партнер групи компаній Advansys Group Олександр Зміхновський.

Оргкомітет олімпіади окрему подяку за її підготовку, організацію та проведення висловлює доценту кафедри електропостачання Олені Бориченко й доценту кафедри теплової та альтернативної енергетики Інні Білоус, а також членам журі.

За інформацією організаційного комітету олімпіади

Дата події