🎥 КПІ ім. Ігоря Сікорського та Київський аграрний університет НААН: перемовини про співпрацю

КПІ ім. Ігоря Сікорського 23 травня відвідали очільники Київського аграрного університету Національної академії аграрних наук України – в.о. ректора Олександр Никитюк і перша проректорка Олеся Линовицька (фото праворуч).

🎥 Загальноуніверситетська олімпіада з механотроніки. Для перемоги важливо вміти працювати в команді

Організатори студентської олімпіади "Механотроніка у машинобудуванні", що в очному форматі проходила на базі кафедри  прикладної гідроаеромеханіки та механотроніки, мали на меті підтримати здібних студентів, які готові розв'язувати актуальні задачі з автоматизації в умовах сучасного виробництва.

В НН ІЕЕ почав працювати кваліфікаційний центр з підготовки енергоменеджерів

У КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочав активну діяльність кваліфікаційний центр, уповноважений Національним агентством кваліфікацій на оцінювання відповідності осіб вимогам професійного стандарту "Енергетичний аудитор будівель".

У пошуках ключових факторів успіху сучасного бізнесу

Попри повітряні тривоги, 25 квітня 2024 року на факультеті менеджменту та маркетингу відбулася V Міжнародна науково-практична конференція на тему "Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи", яку організувала кафедра менеджменту підприємств.

Еліо Саля в КПІ: ще одна адреса

Серед численних київських будівель, декор яких було виконано Еліо Саля , в літературі згадується також і головний корпус КПІ ім.Ігоря Сікорського. Проте цілком забутими нині є роботи, зроблені італійським майстром у механічних майстернях КПІ.

Почесний донор України Віталій Татарчук: "У такий спосіб я, до певної міри, повертаю свій борг"

Завідувач науково-дослідного відділу історії КПІ Державного політехнічного музею імені Бориса Патона Віталій Татарчук про те, чому він вирішив стати донором, і чим відрізняється  життя донора від життя пересічної людини.

На часі – відновлювана енергетика

Цьогорічна Міжнародна науково-практична онлайн-конференція "Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті", що відбулася наприкінці травня, стала ювілейною – вже двадцять п'ятою. Її було  присвячено 70-річчю членства України в ЮНЕСКО та 20-річному ювілею Інституту відновлюваної енергетики НАН України.

Науковці обговорили стан, перспективи і проблеми історичної науки

На базі кафедри історії факультету соціології і права КПІ ім. Ігоря Сікорського 24 травня 2024 р. відбулася V Міжнародна науково-практична конференція "Історія, культура, пам'ять у науковому вимірі: стан та перспективи" (актуальні питання нового та новітнього періодів).

Інноваційні матеріали та біомеханічні медичні системи досліджують у ММІ

Науковий студентський гурток "Експериментальні дослідження нових матеріалів та біомеханічних систем", який працює на кафедрі динаміки і міцності машин та опору матеріалів Навчально-наукового механіко-машинобудівного інституту, є прикладом важливої діяльності молодих учених і студентів зі створення протезів для поранених бійців та всіх, кому потрібна хірургічна операція для відновлення рухливості.