Вікторія Котлярова. "Вікторія" означає "перемога"!

У попередньому номері нашої газети ми вже писали про те, що серед 36 молодих киян, удостоєних цього року Премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України, було і кілька київських політехніків.

Унікальна колекція професора Ковальського

Парадні фотографії відомих спортсменів зазвичай дуже схожі між собою: людина з широкою стрічкою через плече гордовито дивиться просто в камеру. На стрічці – її численні (або не дуже) нагороди, здобуті на змаганнях різного рівня.

Гостинний "Кіт учений"

Близько сотні тварин – колишніх домашніх улюбленців, які втратили своїх господарів і пережили воєнне страхіття, мешкають у притулку на території КПІ ім. Ігоря Сікорського. Песики і коти чекають тут на своїх власників або сподіваються знайти новий дім.

Їх поєднала авіація: Олег Антонов та Єлизавета Шахатуні. До 75-річчя першого польоту літака Ан-2

"Ан-2 – мій найбільший успіх… Він не має аналогів у світовій авіаційній техніці. Цей літак побудовано з розрахунком на наші своєрідні умови, яких більше ніде не існує…", – так сказав Генеральний авіаконструктор Олег Костянтинович Антонов.

UTS: натхнення, профорієнтація та співпраця

Уперше семінари для вчителів закладів середньої освіти під назвою "University for Teachers" Seminars (UTS) на базі фізико-математичного факультету із залученням фахівців різних напрямів з інших факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського було проведено восени 2021 року.

Секції вихованців КПІ в Польщі – 100 років!

Сто років тому, в 1922 році, польські вихованці Київського політехнічного інституту створили у Варшаві Гурток випускників КПІ в Польщі, що згодом перетворився на Секцію, яка існує і дотепер.

У наймолодших київських політехніків – нагороди «I-FEST» усіх ґатунків!

На Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій у Тунісі "I-FEST" усі семеро ліцеїстів і випускників Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", які входили до складу делегації МАН України, отримали вищі нагороди!