Уперше семінари для вчителів закладів середньої освіти під назвою "University for Teachers" Seminars (UTS) на базі фізико-математичного факультету із залученням фахівців різних напрямів з інших факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського було проведено восени 2021 року. Ініціатором їхнього започаткування виступила відповідальна за профорієнтаційну роботу на факультеті кандидатка технічних наук Ольга Штофель. Її підтримало й керівництво університету – перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського  академік НАН України Юрій Якименко, проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Семінська, а також декан ФМФ Володимир Ванін.

Планувалось, що такі семінари регулярно проводитимуться під час осінніх та весняних шкільних канікул, але у 2022 році їх через війну було перенесено на початок літа під назвою "UTS весіннє літо". Тож цього літа на базі ФМФ уже вдруге було організовано захід, до якого долучилися також  ФЕЛ, НН ІМЗ, ІХФ, ХТФ та НН ФТІ. Окрім них, на нього були запрошені й фахівці з відділу професійної орієнтації – Центру розвитку кар'єри департаменту навчально-виховної роботи, Національного еколого-натуралістичного центру та Центру освітнього консультування.

На семінарах фахівці КПІ ім. Ігоря Сікорського розповідали вчителям про те, як можна зацікавити своїх учнів навчанням і показати важливість міжпредметних зв'язків. "Цей захід спрямовано на профорієнтацію, на розкриття потенціалу учнів через залучених до заходу вчителів-предметників. Теми зустрічей мають на меті надихнути та зацікавити учнів ЗСО у навчанні", – говорить організаторка заходу Ольга Штофель.

Ці семінари можна сприймати як ще один успішний напрям ґрунтовної співпраці університету із закладами середньої освіти. Вчителі залишали відгуки, які надихають організаторів продовжувати започатковану справу, шукати все більше і більше цікавих тем, залучати до співпраці різні підрозділи та організації.

Записи всіх зустрічей збираються на ютуб-каналі кафедри загальної фізики та моделювання фізичних процесів ФМФ і, відповідно, вчителі та всі охочі можуть переглянути все, що відбувалось на обох заходах. Понад те, створено телеграм-канал, на який запрошуємо всіх охочих і зацікавлених: t.me/UniversityforTeachersSeminars.

"Одним із найголовніших чинників розвитку цієї співпраці вважаю підтримку небайдужих колег, які витратили свій час на підготовку матеріалів, зацікавленість вчителів, які мають жагу до розвитку і наповнення свого предмету більш цікавими матеріалами від КПІ ім. Ігоря Сікорського. Всім щиро дякую за співпрацю. А ми працюватимемо й надалі над наступними сесіями UTS, над наповненням наших ютуб та телеграм-каналів новими дидактичними матеріалами", – підсумувала Ольга Штофель.

Інф. ФМФ

Дата події