З перших днів російської агресії профком студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського долучився до підтримки сил оборони Києва та забезпечення життєдіяльності університету в умовах війни.

Активісти профкому взяли участь в організації мініцеху з виготовлення "коктейлів Молотова". Ними забезпечували членів територіальної оборони, яка розміщувалась в університеті та поблизу нього. Крім того, студенти долучилися до створення захисних споруд на території університету та під'їздах  до неї, а волонтери територіальної оборони несли варту на блокпостах по периметру території університету і допомагали територіальній обороні Солом'янського району.

У перші дні війни багато працівників студмістечка, зокрема більшість вахтерів, не змогли дістатися до роботи. Тож активісти профкому з числа мешканців гуртожитків долучилися до контролю перепускного режиму в гуртожитках. Завдяки і їхнім зусиллям у студмістечку, попри нестачу персоналу, підтримувався належний порядок. При цьому особливо високий рівень організованості продемонстрували мешканці 16-го гуртожитку. Студенти також неодноразово допомагали благодійним фондам приймати і розподіляти гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів – розвантажували і завантажували машини, працювали на складах.

Після того, як ситуація в Києві покращилася, діяльність профкому студентів набула нового змісту і нових форм. Основним її напрямом стала допомога військовим і тим, хто проживав на територіях, які зазнали нападу і руйнувань.

Профком студентів виділив кошти на придбання спорядження  для студентів і працівників КПІ, які служать у Збройних силах України. Оскільки власних коштів було замало, з метою збору коштів для ЗСУ організовували благодійні концерти, ярмарки, спортивні турніри, лотереї з розіграшами артефактів та трофеїв прямо з лінії фронту та ін. Таким чином вдалося зібрати понад 230 тисяч гривень. На ці кошти було придбано і направлено КПІшникам, які нас захищають, комп'ютерне обладнання, тактичні окуляри, наколінники та ін. Планується і далі проводити різноманітні нестандартні заходи з метою збору коштів.

Профком ініціював збір гуманітарної допомоги для студентів Харківського політехнічного інституту, корпуси і гуртожитки якого зазнали великих руйнувань внаслідок ворожих обстрілів. Завдяки небайдужості студентів і підтримці гуманітарного штабу ДНВР зібрали 21 коробку з допомогою і передали до Харкова.

Після звільнення Київської області активісти профкому разом з працівниками КПІ почали збирати і доставляти гуманітарну допомогу мешканцям Ірпеня, Бучі та Бородянки – міст, які сильно постраждали внаслідок нападу ворога. Було створено робочу групу "Гуманітарний штаб профкому студентів", яка систематично організовує збір одягу, посуду, миючих засобів для мешканців Бородянки та навколишніх сіл і бере участь у їх доставці. Передавали також допомогу у військовий шпиталь, інтернат, евакуйований з Харкова, а, крім того, переселенцям і студентам та працівникам КПІ, які потрапили у скрутне становище. З часом діяльність штабу розрослася, і завдяки колегам з КПІ (ГО "Академічний простір") та фінансовій підтримці профкому працівників, вдалося залучити великий гуманітарний вантаж від міжнародних благодійників.

Голова профкому студентів КПІ І.Степанюк  з гуманітарною допомогою

Збір речей триває й досі – є багато людей, житло яких було зруйноване або сильно пошкоджене, і вони потребують найнеобхіднішого. Потрібен чоловічий одяг, побутова техніка, посуд, кухонне приладдя, рушники, постільна білизна, продукти, побутова хімія та ін. Все це можна приносити до профкому студентів за адресою: вул. Борщагівська, 144а.

У вересні Гуманітарний штаб розширив свою діяльність і організував виготовлення "окопних свічок" – спеціальних парафінових або воскових пальників, які не лише дають світло, але й допомагають бійцям у шанцях зігрітися, нагріти воду й заварити чай, навіть розігріти або запарити їжу. При цьому горять вони дуже довго. З настанням холодів потреба в таких свічках на фронті зросла. Тож на кінець місяця першу партію цих виробів було виготовлено і відправлено до наших частин, які ведуть бої біля Бахмута. Робота триває, бо запит на "окопні свічки" у військах дуже великий. Для їхнього виготовлення потрібні порожні консервні бляшанки та парафін чи віск, тож їх також приймають на Борщагівській, 144а (попередньо варто домовитися про час доставки через Телеграм @igorskpi).

Дякуємо всім, хто жертвує кошти, долучається до збору допомоги, приносить речі, які так потрібні людям, що через війну втратили майно. Дякуємо і тим, хто поширює інформацію про необхідність допомоги – завдяки цьому благодійників стає все більше.

Разом переможемо!

Інф. профкому студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського

Перша партія окопних свічок відправилась до Бахмута

У Профкомі КПІ виготовили та відправили першу партію окопних свічок для наших військових у Бахмуті. Це такі собі мініобігрівачі, що можуть як надавати тепло впродовж майже чотирьох годин, так і розігрівати їжу.

Повідомляють, що можуть робити й більше, але потребують парафіну / воску та бляшанок (з-під кукурудзи, горошку, паштету тощо).

⏰ Приносити матеріали для свічок можна до Профкому студентів за адресою: вул. Борщагівська, 144 А, попередньо написавши у телеграм @igorskpi

Дата події