Зої Павлівні Ординській – 80!

25 січня свій 80-річний ювілей відзначила доцент кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей (МА та ТЙ), заступник завідувача кафедри, к.ф.-м.н. Зоя Павлівна Ординська. Більш ніж п'ять десятиліть її життя пов'язано з Київською політехнікою.

Трансляційна медицина та біоінженерія – нові напрями досліджень на ФБМІ

Лауреатами Премії Президента України для молодих вчених 2020 року за цикл робіт "Розробка аналітичних біотехнологій для потреб імунологічної діагностики" стали завідувач кафедри трансляційної медичної біоінженерії д.б.н., проф. Олександр Галкін та старший викладач цієї ж кафедри к.т.н. Тетяна Луценко.

Екскурсія до Музею науки

Під час новорічно-різдвяних свят кожен чекає на диво та подарунки. Подарунком для вихованців відділення хімії та біології Київської Малої академії наук учнівської молоді (КМАНУМ) стало відвідування наприкінці грудня 2020 року дивовижного державного Музею науки.

Лабораторія проєктування аналогових схем: рік по тому

Рівно рік тому на кафедрі електронної інженерії факультету електроніки було відкрито лабораторію проєктування аналогових схем надвисокого ступеня інтеграції (VLSI-дизайн). Проєкт реалізовано спільними зусиллями КПІ ім.

КПІ ім. Ігоря Сікорського та НАЕК "Енергоатом" поглиблюють співпрацю

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" 21 січня уклали угоду про науково-технічне співробітництво та співпрацю в підготовці кадрів.

Пам'яті першого космонавта незалежної України

28 січня цього року виповнюється 70 років від дня народження першого космонавта (астронавта) незалежної України Леоніда Костянтиновича Каденюка. На жаль, він не дожив до свого ювілею – раптова смерть спіткала його 31 січня 2018-го. Ця втрата стала шоком  для всіх, хто його знав.