Під час новорічно-різдвяних свят кожен чекає на диво та подарунки. Подарунком для вихованців відділення хімії та біології Київської Малої академії наук учнівської молоді (КМАНУМ) стало відвідування наприкінці грудня 2020 року дивовижного державного Музею науки. Захід було організовано в рамках співпраці хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського з відділенням хімії та біології КМАНУМ із залучення обдарованих і талановитих дітей до науково-технічної творчості.

Державний Музей науки відкрили восени у павільйоні № 23 "Наука" Національного експоцентру України (раніше – Виставка досягнень народного господарства (ВДНГ) УРСР). Це перший державний музей, де заборонено не торкатися експонатів. Тут є зони "Дивна матерія", "Акустика", "Оптика", "Людина", "Великі винаходи" і 120 інтерактивних експонатів, розроблені командами з Канади, США, Польщі, Швеції, Великобританії та України. У музеї можна вільно переміщуватися і самостійно ознайомлюватися з найважливішими науковими відкриттями та винаходами, спостерігати різноманітні фізичні явища, вивчати будову живих організмів.

Школярі-учасники екскурсії покерували роботорукою, побували всередині гігантської мушлі, у дзеркальному тунелі з оптичною ілюзією, спробували розбити загартоване скло кулею для боулінгу, "побачили" свій голос, а також частоту звуку, почули його через акустичні дзеркала, побачили, як побудований організм людини, потримали в руках модель головного мозку й органів людини, покаталися на триколісному велосипеді із квадратними колесами. До речі, нині такі велосипеди є лише в чотирьох містах світу: Києві, Нью-Йорку, Сингапурі та Ріо-де-Жанейро.

Екскурсія до Музею науки залишила незабутнє приємне враження у вихованців. Маємо надію, що вона запалила в них ще більший інтерес до дослідницької роботи, і, можливо, деякі з результатів їхніх експериментів колись перетворяться на великі винаходи!

 Ольга Качоровська,
заст. декана ХТФ з профорієнтаційної роботи з молоддю за програмою "Майбутнє України"

Дата події