Допомогли допитливість і наполегливість

Колись суто чоловічий, з роками КПІ все більше наповнюється приємними жіночими обличчями: серйозними, веселими, задерикуватими й кумедними, але обов'язково з розумними допитливими очима. Дівчата сумлінно навчаються, опановують тонкощі професії, стають кращими серед студентської спільноти.

Премія Президента України – молодим науковцям ІЕЕ

Серед державних відзнак для молодих науковців – премія Президента України. Вона присуджується за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють дальшому розвитку науки, суспільному прогресу й утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі.

Жінки прикрашають...

Чи звертали ви увагу на те, як багато живих рослин можна побачити у приміщеннях кафедр і служб нашого університету?

Ніна Вірченко: не тільки математика

Професор кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей д.ф.-м.н. Ніна Опанасівна Вірченко – одна з найвідоміших українських жінок-математиків. Вона автор понад 500 наукових і науково-методичних праць, зокрема 20 книг, виданих українською, російською, англійською та японською мовами. Серед них "Смешанные краевые задачи математической физики" (1985), "Generalized associated Legendre functions and their applications" (2001), "Узагальнені гіпергеометричні функції" (2016).

Місія – надавати крила

Координатором від КПІ ім. Ігоря Сікорського конкурсу "Teхно Україна", а також деяких інших проєктів є Вікторія Попова. Вона супроводжує своїх підопічних і на закордонних (фінальних) етапах міжнародних конкурсів, гордо презентуючи світові українську талановиту молодь. Редакція "КП" звернулася до Вікторії Едуардівни з проханням розповісти про свою роботу.

Дорогі наші жінки!

Прийміть найщиріші вітання від імені чоловічої частини колективу КПІ ім. Ігоря Сікорського з нагоди Міжнародного жіночого дня!

Софія Огієвич. Мій вибір

Життя і справді занадто складна річ. Ти думаєш, що завтра буде легше, краще, але це не так. Твоє життя не залежить ні від назви місяця, ні від дня тижня чи години. Воно залежить від тебе. Проблеми ніколи не зникнуть. Хочеш бути щасливим – будь, просто зараз.