Колись суто чоловічий, з роками КПІ все більше наповнюється приємними жіночими обличчями: серйозними, веселими, задерикуватими й кумедними, але обов'язково з розумними допитливими очима. Дівчата сумлінно навчаються, опановують тонкощі професії, стають кращими серед студентської спільноти.

Моя сьогоднішня співрозмовниця – магістрантка ПБФ Марія Скрипковська, стипендіатка Президента України. Розповідь про себе студентка почала з сьогодення: "Завершую навчання на кафедрі автоматизації експериментальних досліджень. Разом з науковим керівником, кандидатом технічних наук, доцентом кафедри АЕД Мариною Валеріївною Добролюбовою, займаюся науковою роботою, пов'язаною з автоматизацією експериментальних досліджень та розробкою інформаційно-вимірювальних систем". 

Про результати свого наукового пошуку Марія доповідала на наукових конференціях, дві з яких міжнародні, чотири – всеукраїнські. На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт отримала диплом переможця другого ступеня. Має публікації у фаховому виданні "Механіка гіроскопічних систем".

Свого часу вона обрала Київську політехніку, бо "тут можна отримати знання з широкого кола дисциплін та в процесі навчання знайти своє покликання – визначитися з пріоритетами й уподобаннями". Також, на думку студентки, навчання в університеті розвиває здатності самоосвіти, пошуку інформації, тайм-менеджменту, роботи в команді. Майбутнім абітурієнтам Марія радить перед вступом визначитися зі своїми цілями й мотивацією, обирати спеціальність, ознайомившись з програмою та особливостями навчального процесу. "І майбутнім, і нинішнім студентам хочу побажати цікавих лекцій та отримувати актуальні знання", – додає вона.

Не навчанням єдиним живуть студенти. Дозвілля дівчина полюбляє проводити з друзями, читати, дивитися фільми. Вона цікавиться класичним та сучасним мистецтвом, графічним дизайном.

На запитання, що ж допомагає їй гарно навчатися, студентка, трохи подумавши, зауважує: "Думаю, мені допомагали такі особисті якості, як допитливість та наполегливість, а також поради та підтримка тата – Геннадія Олексійовича Скрипковського, який свого часу теж закінчив КПІ".

Та найбільша подяка – викладачам кафедри автоматизації експериментальних досліджень, які підтримували, надихали, співпереживали та раділи успіхам разом зі своєю підопічною. "А також  хочу подякувати доценту Миколі Григоровичу Черняку, з яким я співпрацювала з другого курсу, та доценту Олегу Івановичу Нестеренку, з яким розпочала співпрацю в магістратурі. Мені пощастило брати участь у їхніх проєктах, і вони дуже посприяли моєму розвитку як спеціаліста. Дякую всім-всім викладачам, і тим людям у КПІ, які організовують лекції науковців та представників компаній, виставки та інші події, розвивають міжнародне співробітництво", – сказала на завершення стипендіатка.