Сікорський Ігор Іванович. Людина, яка втілила мрію Леонардо да Вінчі

Хлопчик любив слухати розповіді мами про нескінченність Всесвіту, загадковість зірок, про таємниці морів і океанів, про дивовижний і цікавий світ, що далеко простягався за стінами київського помешкання. Але найбільше вражали уяву хлопчика розповіді про генія ХV століття Леонардо да Вінчі та про його ідею створити «залізного птаха» – літаючу машину, що мала підніматися в повітря під дією потужного гвинта без будь-якого розгону.

Великій фізичній аудиторії – енергоефективне освітлення!

Шановні працівники та студенти НТУУ "КПІ"! Запрошуємо вас взяти участь у безстроковій акції зі збору макулатури з подальшою закупівлею енерго­ефективного обладнання для навчальних аудиторій нашого університету.

26 квітня – день Чорнобильської катастрофи. Ліквідатори

Усе далі в історію відходить чорний день Чорнобильської трагедії 1986-го. Усе менше стає учасників тих подій, та й про них держава не надто дбає. У нашому уні­верситеті працює понад 70 осіб, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Факультету авіаційних і космічних систем – 20!

Факультет авіаційних і космічних систем – один із наймолодших факультетів НТУУ "КПІ", створений для вирішення потреб України як суверенної авіаційної та космічної держави згідно з рішенням Ради університету в травні 1993 року.

Освітні новації: лабораторний стенд третього покоління

Наявність сучасних лабораторних стендів та навчальної техніки завжди була показником якісного викладання технічних дисциплін, що вигідно вирізняла наш університет серед інших ВНЗ, особливо приватних, підтверджуючи високий рівень відповідальності і професійного ставлення до своїх обов'язків керів

Виставка Лариси Хіміч

У Картинній галереї НТУУ "КПІ" 16 квітня відкрилася виставка члена Національної спілки художників України, народного художника України Лариси Хіміч.

Новини від ВПК «Політехніка». ВПК «Політехніка» на книжковій виставці МЕДВІН – 2013

Як і завжди, цьогорічний весняний "МЕДВІН" – книжкове  свято, на яке чекали і видавці, і читачі. Ця подія тривала три дні з 11 по 13 квітня. Навчальна література була представлена видавництвами "Знання", "Академія", Видавничім домом "Києво-Могилянська академія" та деякими іншими.

Зустріч з керівництвом Варшавської політехніки

11 квітня з керівництвом Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» зустрілися новий ректор Варшавського університету технологій професор Ян Шмідт і члени делегації цього вишу, які прибули до Києва для участі у щорічній Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра–2013» та ХІ Міжнародній виставці закордонних навчальних закладів «Education abroad».

Візит заступника Міністра оборони та представників промисловості Республіки Казахстан

4 квітня з керівництвом і науковцями НТУУ «КПІ» зустрілися заступник Міністра оборони Республіки Казахстан Сергій Громов та керівники Національної компанії «Казахстан-інжініринг» і одного з найбільших у республіці підприємств – заводу № 811.