Головко Леонід Федорович - викладач-дослідник

Ми продовжуємо знайомити наших читачів з переможцями загальноуніверситетського конкурсу “Викладач-дослідник 2007”. Мова йтиме про Леоніда Федоровича Головка, професора кафедри лазерної технології, конструювання машин та матеріалознавства (ЛТКМ) ММІ, доктора технічних наук.

Школа студентського самоврядування

За участю Студентської ради КПІ та студентських рад факультетів й інститутів проводиться велика робота – організація культурно-масових заходів, зокрема, конкурсів «Королева КПІ» та «Містер КПІ», чемпіонатів з шахів, шашок, футболу.

Історія інженерно-хімічного факультету

Сімдесят років... І для людини це не так багато, а для такої великої структури в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», як інженерно-хімічний факультет – це зовсім мало, це пройдений шлях напруженої творчої роботи і плани подальшого розвитку.

Інвестиційний розвиток КПІ [департамент АГО та розвитку матеріально-технічної бази в 2008]

Інвестиційна програма, яка діє в НТУУ «КПІ», передбачає розширення матеріально-технічної бази університету за рахунок залучення зовнішніх інвестицій; вирішення соціальних питань, спрямованих на поліпшення житлових умов співробітників і студентів; удосконалення технічного рівня навчально-лаборатор

Свідло Микола Степанович

8 листопада 2008 р. на 67-му році після короткої, але тяжкої хвороби пішов з життя доктор філософських наук, професор кафедри філософії факультету соціології і права Микола Степанович Свідло.

Краща група КПІ 2008

У кожної знаменитості є свої «міфи». Думаю, ніхто не заперечить, що Київський політехнічний інститут теж можна назвати такою собі «знаменитістю», і його «міф» – це міжуніверситетський медико-інженерний факультет (ММІФ).

Міжнародна науково-практична конференція "Жінка в науці та освіті... 2008"

6-8 листопада в НТУУ “КПІ” відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція “Жінка в науці та освіті: минуле, сучасність, майбутнє”, присвячена 130-річчю вищої освіти жінок в Україні. Серед організаторів: Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Програма рівних можливостей ПРООН, Громадська організація “Жінки в науці”, кафедра ЮНЕСКО “Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика” при НТУУ “КПІ” , Міжнародна організація “Жіноча громада”, Український міжнародний комітет з питань науки та культури при НАН України, Український центр ґендерної освіти при НТУУ “КПІ”.

Співпраця європейських технічних університетів

Представники технічних універ­си­тетів Центральної та Східної Європи 6 лис­топада підписали у Варшаві Протокол про наміри щодо подальшого співробітництва. НТУУ “КПІ” представляв ректор М.З.Згуровський, який і поставив підпис під документом від імені нашого університету.