Університетський конкурс на кращий дипломний проект та роботу 2008

У березні-квітні 2008 р. відбувся щорічний конкурс на кращий дипломний проект та роботу освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст». На конкурс було подано 90 проектів та робіт від 6 інститутів і 14 факультетів.

Десята міжнародна науково-технічна конференція "Системний аналіз та інформаційні технології"

Десята міжнародна науково-технічна конференція з такою назвою, присвячена 90-річчю НАН України, 110-річчю КПІ та 10-річчю ІПСА, пройшла в НТУУ “КПІ” 20-24 травня 2008 р. Її організаторами виступили НАН України, Міносвіти і науки України, НТУУ “КПІ”, ІПСА.

Вшанування пам’яті видатного вченого Г.В. Самсонова

27 травня в НТУУ “КПІ” відбулося відкриття скульптурного портрета видатного вченого-матеріалознавця, дослідника, педагога, невтомного організатора, громадського діяча, пропагандиста науки, першого завідувача кафедри порошкової металургії КПІ (нині кафедра високотемпературних матеріалів та порош

Хельмут Чьоке – Почесний доктор ММІ

23 травня 2008 р. в залі засідань Вченої ради НТУУ «КПІ» відбулося вручення диплома Почесного доктора ММІ НТУУ «КПІ» директору Інституту автомобілебудування Отто-фон-Геріке університету Магдебурга проф. Хельмуту Чьоке.

Фінал всеукраїнської олімпіади з математики cеред технічних вузів 2008 р. у м. Севастополі

З 13 по 16 травня 2008 р. у м. Севастополі на базі Севастопольського національного технічного університету проходив фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів. У фіналі взяли участь близько 200 студентів з різних вузів України, переможців та призерів І туру олімпіади. Наш університет представляли три команди. Студенти НТУУ “КПІ” гідно виступили в Севастополі й в абсолютному заліку посіли такі місця: Д.І.Кутянський (ІПСА, 3-й курс) – третє місце, К.О.Голоднов (ІПСА, 1-й курс) – четверте місце, М.В.Козленко (ФПМ, 2-й курс) – п’яте місце.

Семінар Scope-East та реалії європейської наукової співпраці

Яким є сьогоднішній потенціал вітчизняної науки й технологій та на що можна сподіватися в недалекому майбутньому? Чи є суттєвим внеском до світового наукового простору дослідницька інфраструктура східноєвропейських країн разом з Росією та Україною?