У КПІ відкрито лабораторію Melexis

Урочисте відкриття спільної науково-навчальної лабораторії НТУУ “КПІ” і компанії “Мелексіс” (Бельгія) відбулося 11 квітня на кафедрі систем автоматизованого проектування (завідувач проф. А.І.Петренко) ІПСА.

Зустріч з делегацією Посольства Республіки Корея

16 квітня 2007 року делегація Посольства Республіки Корея в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом паном Хо Сун Чолом відвідала НТУУ “КПІ”. Делегацію зустрічав ректор НТУУ “КПІ” академік НАН України М.З.Згуровський.

Конференція трудового колективу 17 квітня 2007 року

17 квітня відбулася конференція трудового колективу НТУУ “КПІ”. Голова профспілки співробітників університету доцент В.І.Молчанов оголосив про присутність на зібранні 628 із 796 делегатів, обраних в усіх підрозділах університету.

Якість підготовки – головний пріоритет [2006]

НТУУ “КПІ” – визнаний лідер вітчизняної технічної освіти. Про це свідчать і результати незалежного опитування, і його знаність у світі, і позитивні відгуки роботодавців, і популярність серед абітурієнтів. Щоб залишатися флагманом українського освітнього простору і впевнено тримати курс на євроінтеграцію в рамках Болонського процесу, потрібно оперативно реагувати на виклики ринку та запити економіки.

Більше винаходів, хороших і різних!

Практикою патентного права прийнято, що назва винаходу має відповідати його суті й бути якомога коротшою. Абсолютно зрозумілі такі чіткі й конкретні винаходи як гайка, зубна щітка, колесо транспортного засобу. Проте існують і певні винятки, які зазвичай стосуються групи винаходів. Одним з таких прикладів може бути назва винаходу відповідно до заявки RU 2005111148/11, яка містить аж 68 слів: “Пакетоконтейнер, способ загрузки изделий цилиндрической формы в пакетоконтейнер, контейнер, устройство для погрузки, способ загрузки ...

Дарунок від щирого серця

Його високоповажність Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Муцуо Мабучі 13 квітня цього року передав Українсько-японському центру НТУУ “КПІ” (УЯЦ НТУУ “КПІ”) бібліотеку книжок “Мапда”.