Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 17 жовтня 2022 року

17 жовтня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, Ю.І.Якименко, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.А.Іщенко, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. У МОН України відбулася щодо умов прийому до ЗВО у наступному році,оскільки, згідно з Законом «Про вищу освіту в Україні», 15 жовтня вони мають бути оприлюднені. Міністерство повідомило, що з огляду на нинішню ситуацію, готується Постанова КМ України, за якою буде впроваджено не умови, а порядок прийому – так, як це було поточного, 2022 року. Його буде опубліковано для обговорення дещо пізніше і пізніше розпочнеться вступна кампанія (Ю.І.Якименко).

2. Проводиться збір інформації про всіх здобувачів освіти, які навчаються за контрактом на всіх курсах і батьки яких нині служать в ЗСУ або в частинах територіальної оборони, оскільки готується Постанова КМУ щодо можливості переведення їх на бюджетні місця (Ю.І.Якименко).    

3.  МОН України встановило, що питання режиму своєї роботи ЗВО вирішують самостійно з урахуванням рекомендацій військових адміністрацій. У КПІ освітній процес з 10 жовтня переведено в дистанційний режим. Готується черговий календарний контроль, який здійснюватиметься за допомогою «Електронного Кампусу» (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, директори інститутів, декани факультетів).

4. Завершується оновлення освітніх програм (ОП), яке підрозділи мали виконати у жовтні. Один із базових його принципів – не скорочувати обсягів фундаментальної підготовки (Ю.І.Якименко, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

5. Розпочався масштабний процес акредитації – на неї вже подано 22 ОП КПІ імені Ігоря Сікорського. Лише минулого тижня подано 11 програм. На поточному тижні починають роботу 3 експертні групи. Що до загальної процедури акредитації, то готується Постанова КМ України щодо впровадження постакредитаційного моніторингу ОП на вибірковій основі (Ю.І.Якименко, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

6. Завершено додаткову сесію  прийому до магістратури для навчання за контрактом. Додатково зараховано 52 особи. Таким чином цього року до магістратури загалом прийнято 2938 людей на бюджетну та контрактну форми здобуття вищої освіти. Усього ж до бакалаврату та магістратури КПІ зараховано 7866 осіб (Ю.І.Якименко, О.А.Жученко, Приймальна комісія).

7. Завершується видача студентських квитків. Їх вже отримали студенти-бюджетники. Триває оформлення банківських карток для першокурнсиків (Ю.І.Якименко, Л.Г.Субботіна).  

8. Проведено нараду щодо організації роботи спортивних секції у Центрі фізичної виховання та спорту університету, що особливо важливо з огляду на початок навчання першокурсників. Питання забезпечення безпеки студентів і викладачів при цьому враховано (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко, В.А.Кондратюк, керівництво ЦФВС)

9. Розпочався конкурс на зайняття посад НПП. До Експертно-кваліфікаційних комісій факультетів та інститутів подано 414 справ. Але слід враховувати, що в проєкті Державного бюджету планується скорочення видатків на вищу освіту по країні приблизно на 24%. Цифра ця не залежить від результатів прийому і виконання університетом державного замовлення, оскільки поки що все вираховується виходячи з приведеного контингенту, тож відхилення в той або інший бік можливі, але дуже невеликі. Повернутися до формульного фінансування університетів МОН планує лише з 1 січня наступного року  (Ю.І.Якименко, О.А. Жученко, Л.Г.Субботіна).

10. З точки зору організації освітнього процесу минулий тиждень був напруженим в частині забезпечення функціонування інформаційних систем. Системи працювали в штатному режимі за винятком періоду відключення електроенергії в один із вечорів тижня, коли на кілька годин було призупинено роботу ЕК, платформи Сікорський та інших систем. Однак всі дані зберігаються, тому нічого не втрачено. Проводився контроль взаємодії «викладач-студент» з огляду на необхідність реагувати на сигнали тривоги та здійснювати відповідне корегування графіку проведення занять  (А.А.Мельниченко).

11. У зв'язку з ймовірністю подальших відключень електропостачання допрацьовується план заходів щодо підтримки працездатності інформаційних систем університету й підвищення їхньої надійності. Допрацьовуються також інструкції для системних адміністраторів  (А.А.Мельниченко).

12. Проведено зустріч з аспірантами цього року прийому та їхніми науковими керівниками. На ній обговорено питання їхньої роботи та обов'язків (А.А.Мельниченко, В.А.Пасічник, Н.В.Семінська).

13. Проведено зарахування до аспірантури здобувачів вищої освіти, які навчаються поза аспірантурою. Їхня підготовка також передбачає освітню складову. На відміну від попередніх років, до цієї категорії здобувачів можуть належати лише наукові або науково-педагогічні працівники, для яких університет є місцем постійної роботи  (А.А.Мельниченко).



14. Проведено засідання Ради з навчально-виховної роботи, на якій розглядались питання необхідності більш уважного ставлення до заяв студентів щодо надання індивідуальних  графіків навчання та академічних відпусток (Н.В.Семінська).

15. Набуло чинності оновлене Положення про поточний, календарний та семестровий контроль результатів навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського (Н.В.Семінська, А.А.Мельниченко).

16. Отримано 2718 виготовлених студентських квитків, з них 917 – для студентів бакалаврату, які навчаються за контрактами, 1801 – для магістрантів бюджетної форми (Н.В.Семінська).

17. Команда Space MMaDam team гуртка з прикладної математики ФТІ КПІ під керівництвом PhD Ганни Ялімової перемогла в регіональному етапі Хакатону NASA International Space Apps Challenge Kyiv 2022 і вийшла на міжнародний етап (О.М.Новіков).

18. Команда КПІ ім.Ігоря Сікорського Einstein's sect отримала приз симпатій від суддів NASA Sраce Apps Challenge Dnipro (Н.В.Семінська).

19. Пройшов захист фінальних робіт на чемпіонаті з Data Science IASA Data Science Champ (командні онлайн-змагання для студентів). Перше місце посіла команда sklearners (студенти ДНУ імені О. Гончара). Друге місце – команда IASAHEROES (магістри НН ІПСА КПІ ім. Ігоря Сікорського). Третє місце у команди KOD (Kings of Data) (студенти Українського католицького університету) (Н.В.Семінська).

20. Минулого тижня проведено низку заходів: соцпедагоги студмістечка разом зі студентами, за підтримки ДНВР та Профкому провели  квест для першокурсників по КПІ; відбулося відкриття арт-простору «Вежа»; школи ораторського мистецтва;провели донацію плазми крові в компанії«Біофарм» (О.А.Іщенко, Н.В.Семінська, М.О.Безуглий).

21. На запрошення Варшавської політехніки проведено перемовини з Директором центру міжнародної співпраці, керівником та очільницею проекту ENHANCE Language Tandems  щодо додаткового фінансування поточного проєкту, а також підготовки нової проєктної заявки, яку буде особливо сфокусовано на взаємодії університетських студентських гуртків. Додаткове фінансування проєкту –орієнтовно 200 000 злотих (приблизно 1 600 000 грн) для Київської та Львівської політехніки разом. Фінансову підтримку буде спрямовано на розвиток студентської взаємодії на рівні гуртків, а також на  організацію літньої та зимової шкіл для студентів (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

22. Проведено перемовини з інституційним координатором за проєктами в межах Програми ЄС «Еразмус+» з Гіссенкого університету Юстуса Лібіха. Обговорювалися питання співпраці за проєктами Еразмус, питання надання додаткових квот (орієнтовно до 20) для студентів КПІ в межах вивільнення коштів за проектом Еразмус+ КА131. У межах цього проекту також обговорювалося питання можливості підтримки науковців КПІ, які вимушено тимчасово перебувають у Німеччині (О.П.Демиденко).

23. Від Познанського університету технологій отримано сертифікати учасників літньої дистанційної школи з ІТ. З 60 студентів КПІ, які були слухачами школи, успішно завершили курс 11– вони й отримали сертифікати. Готується звернення до факультетів щодо можливості визнання згідно з чинними  процедурами результатів цього навчання в КПІ (О.П.Демиденко).

24. В рамках «Днів Еразмус+ в Україні» проведено «Дні Еразмус+ у КПІ» (О.П.Демиденко).

25. В Мінсоцполітики проведено перевірку та організовано замовлення соціальної стипендії на суму 1280451,86 грн. за жовтень 2022 з урахуванням боргів за попередні періоди (Н.В.Семінська).

26. З метою підтримки загальноосвітніх закладів освіти (школи, ліцеї тощо) та на знак  вдячності за підготовку вступників до успішного складання Національного мультидисциплінарного тесту (НМТ), розіслано листи вдячності з пропозиціями долучення до загальноуніверситетських заходів до тих закладів освіти, вступники яких набрали максимальну кількість балів за НМТ. Загалом, на навчання до  КПІ вступили 499 учнів з максимальною кількістю балів (Н.В.Семінська).

27. Підбито підсумки ефективності проведення комплексу профорієнтаційних заходів впродовж минулого року. У 2022 році проведено 137 Днів відкритих дверей факультетів/інститутів; 5 загальноуніверситетських КПІАбітFaste та КПІMaster'sTime (20 тисяч переглядів); маємо понад 20000 переглядів інтерактивного Каталогу вступника бакалавр і магістр та інші (Факультети/інститути, М.М.Перестюк, В.М.Можаровський).

28. Заснований в КПІ міжнародний науковий журнал «Innovative Biosystems and Bioengineering» з вересня 2022 індексується міжнародною наукометричною базою даних Scopus (В.А.Пасічник).

29. У межах підготовки ювілейного видання до 125-піччя КПІ підготовлено коротку інформацію про сучасні наукові школи (НШ). Повністю опрацьовано інформацію по 69 НШ, надіслано і частково опрацьовано 46 НШ. Інформація про 5 НШ доробляється, по 18 НШ інформація ще не надіслана керівниками (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

30. Спільно з фахівцями Познанського університету технологій узгоджено основні параметри системи передачі даних зі супутника PolyITAN-3-PUT та розпочаті роботи з його виробництва (В.А.Пасічник).

31. Відбулося чергове засідання координаційної ради Комплексної космічної програми університету, на якому обговорено питання виконання проєкту PolyITAN-12U, зокрема закупівлі матеріалів, організаційні питання роботи лабораторії термовакуумних випробувань і питання звітування виконавців за договором базового фінансування (В.А.Пасічник).

32. Протягом тижня проведено декілька спільних нарад із замовником щодо підготовки до виконання робіт з виробництва БПЛА (НН ІАТ, ФІОТ).

33. До ДП «Укрпатент» подано 1 заявку на корисну модель (НН ІАТЕ) та 1 заявку для отримання свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір (НН ММІ). Підготовлено та зареєстровано наказ на отримання винагороди авторами за рахунок коштів, отриманих за ліцензійним договором (НН ІАТЕ, НН ММІ).

34. Триває системне наповнення інформацією сайту «Офіс інновацій КПІ». Минулого тижня на сайті розміщено інформацію про 50 патентів англійською і українською мовами (О.Я.Юрчишин).

35. Проведено наради з членами Комісії з підготовки до 125 – річчя КПІ. Підготовлено та оцифровано понад 600 матеріалів про діяльність університету упродовж 125 років, з-поміж яких буде відібрано певну кількість для включення в ювілейне видання «КПІ. Друге століття, продовження традицій». Обговорено дизайн майбутнього ювілейного видання (В.В.Лазаренко, С.М.Зигуля).

36. Робоча група редакційної колегії ювілейного видання «КПІ. Друге століття, продовження традицій» збирає матеріали з підрозділів факультетів/навчально-наукових інститутів. Для більш ефективної роботи та в якості подяки за працю прийнято рішення про видачу книги «КПІ. Перше століття». Книги будуть надані за списком бажаючих (Т.Г. Кулікова).

37. На черговому засіданні Ради космічної програми університету обговорено питання про оформлення дозволів на присвоєння та використання частот двом космічним апаратам КПІ, які запущено у космос (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

38. Підготовлено Угоду із Варшавською політехнікою у сфері Airspace Engineering (А.В. Ковтун).

39. Підготовлено і узгоджено проєкт багатосторонньої угоди «Перенавчання переселенців-жінок з України для подальшої роботи в Польщі і в Україні» («Adapting Women to Digital Economy»). Проєкт передбачає навчання 1,5-2 млн. переселенок з України до Польщі ділової англійської мови, польської мови, володіння комп'ютером, базовими знаннями з програмного забезпечення (мови програмування «Пайтон» і «Джава») (А.В. Ковтун).

40. 1-2 грудня в Любліні (Польща) відбудеться конференція «The Role of Science and Education in Building a New and Safe Europe» за участі державних і політичних діячів Польщі і України.  Конференцію організують науковці й політичні діячі Польщі та України (С.І.Сидоренко).

41. 14 жовтня на Генеральній Асамблеї Альянсу європейських університетів науки і технологій CESAER КПІ ім. Ігоря Сікорського прийнято до Альянсу з 1 січня 2023 року. До CESAER входять 58 університетів із 27 країн. Генеральна Асамблея Альянсу CESAER при прийнятті КПІ до Альянсу звільнила КПІ від сплати членського внеску на 2023 рік в обсязі 12 966 €. Окрім того, прийнято рішення про виділення для КПІ 8 000 € для покриття витрат для участі співробітників університету в заходах Альянсу у 2023-му році (С.І.Сидоренко, Б.І.Дуда).

42. Проводяться заходи з приєднання КПІ до Мережі центрів трансферу технологій дунайського регіону Danube Transfer Centres Network, до якого входять 14 наукових установ з 10 країн, що належать до Дунайського регіону (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

43. На підтримку Збройних Сил України Українсько-Японський центр організував проведення в КПІ благодійного концерту японського піаніста-віртуоза Темпей Накамура (К.О.Луговська).

44. Для Посольства Японії в Україні і для телевізійного каналу «1+1» здійснюється щоденний переклад японською мовою новинних дайджестів про воєнні події в Україні (К.О.Луговська).

45. За останні три тижні науковці КПІ виграли три європейських проєкти:

● Проєкт до програми «Горизонт Європа» (ФЕЛ, доц. Антон Олександрович Попов),

● Проєкт ВООЗ, (ФБМІ, проф. Віталій Борисович Максименко),

● Проєкт програми ERASMUS+ KA2 (ІАТЕ, проф. Євген Миколайович Письменний).

46. Завершується підготовка силами творчої команди Студентського парламенту другого проєкту (під кураторством І.А.Владимирського) «Spring School of Materials Microscopy», «Studienpraktika für Gruppen von ausländischen Studierenden in Deutschland 2022/2023 DAAD», для подачі на конкурс DAAD до 1 листопада 2022 року (І.А.Владимирський).

47. За дорученням Національної комісії України у справах ЮНЕСКО кафедра ЮНЕСКО КПІ спільно з НН ІПСА підготували на конкурс проєктну пропозицію «Модернізація лабораторії громадського здоров'я та біобезпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського» з метою отримати технічну та фінансову допомогу, спрямовану на подолання наслідків війни (С.М.Шукаєв, П.О.Касьянов).

48. Станом на 17 жовтня на навчання в КПІ зараховано загалом 70 іноземних громадян, що складає 23,8% від рівня 2021 р. Видано 52 запрошення на навчання (С.І.Сидоренко).

49. Рейтинг THE запросив надати базу даних академічних експертів від КПІ для залучення їх до підготовки нового аналізу від THE – Global Academic Reputation Survey (С.І.Сидоренко).

50. Світовий рейтинг U-Multirank «Gender Monitor 2022» вдруге проаналізував інформацію про понад 1000 університетів з більш як 80 країн. Заявлено про необхідність радикального поліпшення корпоративної культури наукових і науково-педагогічних працівників в усьому світі, щоб жінки могли досягти рівності зі своїми колегами-чоловіками, особливо коли мова йде про вищі посади в університетах (С.І.Сидоренко).

51. Оприлюднено глобальний рейтинг THE World University Rankings 2023, в якому  сьомий рік поспіль перший рядок посів університет м. Оксфорд (Велика Британія). До рейтингу увійшли 28 університетів України. КПІ покращив всі свої інтегральні параметри і з 7-го місця серед українських університетів у торішньому рейтингу піднявся на одну сходинку вище:

1 – Сумський державний університет – місце у діапазоні 401–500;

2 – Національний університет «Львівська політехніка» – 601–800;

3 – Харківський національний університет радіоелектроніки – 1001–1200;

4 – Львівський національний університет імені Івана Франка – 1201–1500;

5 – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – 1201–1500;

6 – КПІ ім. Ігоря Сікорського – 1201–1500 (С.Сидоренко).

52. 20 жовтня 2022 відбудеться церемонія безкоштовної передачі КПІ сучасного телекомунікаційного обладнання  компанією «Хуавей Україна» (С.Сидоренко).

53. Штаб цивільного захисту працював над підготовкою до атестації укриттів у навчальних корпусах №№25 і 30, а також у Науково-технічній бібліотеці та Центрі культури та мистецтв. Планується до кінця поточного тижня завершити цю роботу й запросити представників ДСНС для атестації цих об'єктів (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

54. На поточному тижні планується провести внутрішнє навчання відповідальних осіб з цивільного захисту, які надалі забезпечуватимуть навчання працівників у підрозділах (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

55. Оскільки навчання з пожежної безпеки за участю представників ДСНС з відповідальними за ці питаннями особами підрозділів через загальну безпекову ситуацію проведено не було, його перенесено на кінець поточного тижня.  Медіалабораторія створює відеоінструкцію з питань пожежної та техногенної безпеки  (В.А.Кондратюк, М.М.Перестюк).

56. Університет та його відділ головного енергетика активно співпрацювали з ДТЕК через пошкодження електромереж внаслідок масованих ракетних ударів по столиці. Було відключено високовольтну лінію в 10 кВ, через що університет був змушений перейти на резервне електропостачання від лінії меншої потужності. Проте живлення усі об'єкти отримували, а 14 жовтня ДТЕК дав дозвіл на відновлення електропостачання від високовольтної лінії. Її було ввімкнено на вихідних, але вранці 17 жовтня надійшла попередня інформація про те, що впродовж ближчих трьох днів живлення знов здійснюватиметься від резервної лінії (В.А.Кондратюк).

57. Тривають роботи з підготовки університету до опалювального сезону. Відбуваються постійні контакти з представниками КП «Київтеплоенерго». У зв'язку зі швидкою зміною ситуації змінюються й можливі сценарії проведення опалювального періоду. Господарські служби готуються до всіх можливих сценаріїв, у тому числі й найгіршого. Виготовляються компактні грубки-«буржуйки» для всіх служб, які забезпечуватимуть життєдіяльність університету навіть у критичні періоди. Перевірено працездатність індивідуальних теплових пунктів, можливість роботи в різних режимах  тощо, оскільки університет повинен буде перейти на ощадний режим використання не лише електроенергії, але й теплової енергії  (В.А.Кондратюк).

58. Розпочато підготовку до зимового періоду в Центрі фізичного виховання та спорту. Ремонтується дах, на поточному тижні має бути завершено ремонт переходу між ігровими залами та біля басейну (В.А.Кондратюк).

59. Згідно з актами КО «Київзеленбуд» проведено кронування зелених насаджень в парковій зоні та на Парковій алеї (В.А.Кондратюк).



60. До 26 жовтня буде придбано дерева для висадження їх у новому парку за корпусом №28.  До парку завезено родючий грунт. ВЕК виготовив лави для парку, планується їхнє встановлення. Також перезапущено торги на електричні опори для нього, вони мають завершитися також до 25 жовтня. Планується роботи в парку провести до кінця жовтня  (В.А.Кондратюк).

61. Розпочато навчання з охорони праці для керівників підрозділів. Університет проводить його спільно з Головним управлінням Держпраці м.Києва (В.А.Кондратюк).

62. Проведено певне збалансування роботи Центру студентського харчування, що забезпечило можливість безперебійного надання послуг курсантам ІСЗЗІ  (В.А.Кондратюк).

63. У Клубі сімейного дозвілля на прохання батьків розпочинаються заняття з англійської мови для дітей співробітників та підготовка їх до першого класу за програмами МОН України (В.А.Кондратюк).

64. Проведено спільно з представниками структур Міністерства оборони України та поліції комплексне навчання з медичної та тактичної підготовки. Відповідно до рекомендації силових структур такі навчання слід проводити раз на два тижні  (В.А.Кондратюк).

65. У зв'язку з тимчасовими відключеннями електроенергії на попередньому тижні патрулювання території університету в нічній час спільно з працівниками департаменту безпеки здійснювали представники силових структур  (В.А.Кондратюк).

66. Фінансування за загальним бюджетом отримано в жовтні лише на 60% від плану на місяць. На виплату авансу кошти є, його нараховано й скеровано до Держказначейства.

Кошти  на виплату стипендії університет отримав у повному обсязі. Студенти її отримають на картки своєчасно. 

Спецкошти надходять повільніше, ніж на початку осені, оскільки більшість студентів- контрактників вже сплатили гроші за навчання. Проте багато контрактників платять помісячно. Станом на 1 жовтня план надходжень по спецкоштах виконано на 62%. За умови збереження тенденції надходжень, якщо наприкінці року й буде недовиконання плану по них, то дуже невелике.  

Проплати минулого тижня Казначейство практично не проводило через те, що під час минулого обстрілу його будівля зазнала серйозних пошкоджень. Організація переїхала до Київської області, тому робота з нею проводиться лише за допомогою засобів зв'язку. Тож  накопичилася певна кредиторська заборгованість, передусім із зарплати.  

Проводиться річна інвентаризація по підрозділах (Л.Г.Субботіна).

67. Офіційно поселення студентів до гуртожитків на цей навчальний рік завершено. Але, з огляду на ситуацію, в якій опинилося багато зі здобувачів освіти, адміністрація Студмістечка продовжує приймати тих, у кого є проблеми з організацією своїх занять у дистанційному форматі. Станом на 17 жовтня в гуртожитках Студмістечка мешкають 3992 особи, причому майже 200 з них поселено минулого тижня. Студентів першого року навчання серед жителів гуртожитків 1061 особа.

Під час поселення фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх мешканців гуртожитків інструктажі не лише з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки, але й, з огляду на те, що крива захворювань на COVID-19 знов пішла в гору, виконання протиепідемічних заходів, профілактики вірусних захворювань і правил надання першої медичної допомоги  собі та оточуючим.    

Ремонтні роботи виконуються в гуртожитках №№3 і 13. Окрім того, в гуртожитку № 14 на вимогу ДСНС щодо приведення приміщень у відповідність до вимог правил пожежної безпеки, здійснюється перебудова холу для збільшення його перепускної здатності  в разі евакуації пожильців.

Роботи з прокладання Інтернет-мережі та налагодження телефонного зв'язку в усіх укриттях Студмістечка завершено. Завершується також облаштування їх аварійним освітленням і забезпечення необхідним інвентарем та інструментами (В.А.Кондратюк, О.А.Іщенко).

68. Минулого тижня відбулося засідання Профкому університету. Обговорено конкурсні питання, питання штатних розписів, організації підвищення кваліфікації тощо. Також минулого тижня практично завершено реєстрацію колективних угод підрозділів (М.О.Безуглий)

69. На прохання Міського центру крові Студрада спільно з Соцслужбою університету за проєктом «На пульсі» організувала в ЦКМ донацію, тож 11 жовтня кров здали 48 людей.

Струдрада провела опитування старост студентських груп про якість викладання. Його результати та скарги буде передано проректору А.А.Мельниченку.  

Працюють щотижневі клуби розмовної англійської та німецької мов.



Активісти Студради допомогли зі збором на бойове спорядження для студента ФБМІ, який в воює у складі ЗСУ. Збір закрито (Є.Малкіна).

70. Студрада Студмістечка проводила інформування студентів про відключення й відновлення подачі світла. За проєктом «EcoKPI» триває оголошений Студрадою Студмістечка збір матеріалів для створення дронів і систем скидання з них боєприпасів. Надіслано 3 пакунки вагою більше 5 кг з такими матеріалами до волонтерських груп інших університетів. Отримали смартфони та планшети від торговельної мережі    «Розетка» для переробки і створення автономних систем управління дронами (В.Галятін).

71. У студентському профкомі на час вимкнення світла було організовано пункт для зарядки мобільних телефонів, планшетів і ноутбуків.

Гуманітарний штаб Профкому студентів працює практично щоденно. Виготовляються  «окопні свічки». Отримали 1700 банок для виготовлення «окопних свічок» і кілька сотень кілограмів парафіну. Але парафін майже закінчився. Тож і парафіну і слоїків потрібно ще більше. 

Профком студентів долучився до збору коштів на придбання пікапу для студентів ІЕЕ, які воюють на Бахмутському напрямку (І. Степанюк).

Дата події