Студента ФММ Олександра Солосіча за успіхи в навчанні і дослідницькій роботі удостоєно стипендії Верховної Ради України. Редакція "КП" звернулася до його наукового керівника, Ольги Олександрівни Кожемяченко, з проханням розповісти про свого вихованця.

Наша співпраця з Олександром розпочалася ще під час його навчання на першому курсі. Тоді він зацікавився проблемою соціально-орієнтованого бізнесу і хотів зробити публікацію на цю тему. Мене вразила його допитливість і ясність думок, майстерне як для вчорашнього школяра подання матеріалу, неймовірна працездатність. Статтю було написано і опубліковано. З роками можна було спостерігати, як зростає майбутній професіонал і науковець, мотивований не формальними критеріями й оцінками, а непереборним бажанням пошуку наукової істини. На сьогодні серед здобутків Олександра – наукові публікації, участь у науково-практичних конференціях, перемоги у всеукраїнських предметних олімпіадах.

Минулого року наша кафедра економіки і підприємництва отримала пропозицію взяти участь у Всеукраїнському конкурсі студентських стартапів на базі Київського національного торговельно-економічного університету. Я без вагань запропонувала Олександрові представляти наш університет на цьому конкурсі. Він разом з одногрупниками Тхи Мінь Тао і Микитою Голубом розробили соціальний проєкт облаштування велопростору на території кампусу КПІ ім. Ігоря Сікорського. Журі конкурсу високо оцінило їхню роботу:  команда під керівництвом Олександра Солосіча стала переможцем, здобувши друге місце в категорії соціальних проєктів.

Окрім безперечних здібностей до індивідуальної наукової і пошукової роботи, Олександр наділений талантом створювати навколо себе фантастично позитивну атмосферу. Викладачі завжди з приємністю відзначають, що група УЕ-61, де навчається Саша, вирізняється духом взаємної приязні і допомоги, націленістю студентів на досягнення високих результатів. Можна без перебільшення сказати, що камертоном таких відносин у групі є саме Олександр.

Наша кафедра з приємністю дізналася, що Олександр Солосіч став іменним стипендіатом ВР України. Ми пишаємося нашим студентом і бажаємо йому подальшого наукового і професійного зростання.

О.Кожемяченко, ст. викладач кафедри економіки і підприємництва