Приймальна комісія КПІ ім. Ігоря Сікорського на засіданні 06 травня 2022 року зазначила таке:

🔹 Учора, 5 травня 2022 року, МОН України офіційно оприлюднило Порядок прийняття на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році. Отже, вступна кампанія офіційно стартувала.

🔹 Зважаючи на безпекові ризики в різних регіонах України й державі загалом, можливі подальші корегування Порядку вступу з боку МОН.

🔹 З огляду на зміну пріоритетів розвитку різних галузей промисловості держави в умовах воєнного стану обсяги державного замовлення корегуватимуться.

🔹 КПІ здійснюватиме набір за 43 спеціальностями для вступу на бакалаврат і понад 100 освітніми програмами для вступу до магістратури.

🔹 Важливо те, що всі освітні програми КПІ, які представлені для вступу, є акредитованими. Це гарантує вступникам якість програм і право на отримання державного замовлення для університету.

🔹 Нинішня вступна кампанія буде непростою для всіх: певна частина вступників перебуває за кордоном і там проходитиме вступні випробування. Частина викладачів, науковців і студентів КПІ захищають нашу державу в лавах ЗСУ.

🔹 Узявши до уваги всі обставини, Міністерство освіти і науки внесло зміни до цьогорічної процедури вступу: замість ЗНО для вступу на перший курс бакалаврату вступники складатимуть національний мультипредметний тест з української мови, математики та історії України. Обов’язковими стали мотиваційні листи від вступників.

🔹 Суттєво спрощено процедуру вступу й для магістрів. Вона полягатиме лише в проведенні університетського фахового випробування. Над відповідними програмами цього випробування КПІ нині працює.

🔹 Строки вступної кампанії відтерміновано майже на місяць:
– зарахування на бакалаврські програми відбудеться не раніше ніж 5 вересня;
– на магістерські — не раніше ніж 25 вересня.

🔹 Тож маємо більше часу на те, щоб ґрунтовно підготуватись, провести всі необхідні заходи, профорієнтаційну роботу, особливо в інформаційному просторі. Також потрібно внести зміни до графіка освітнього процесу на наступний навчальний рік.

🔹 Члени Приймальної комісії докладно обговорили усі аспекти цьогорічної вступної компанії й напрацювали план дій.

Дата події