Наприкінці лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація американських військових запасу на чолі з генерал-майором запасу, екс-командувачем Командування підготовки корпусу морської піхоти США Вільямом Малленом. До її складу також входив генеральний директор компанії "Sonata Holding LLC" Ендрю Бейн (США).

Супроводжували делегацію капітан І рангу запасу, екс-заступник начальника штабу ВМС України Андрій Риженко та виконавча директорка ГО "Український центр гуманітарного захисту" Анастасія Корунова.

З гостями зустрілися ректор університету Михайло Згуровський, проректор з навчальної роботи Анатолій Мельниченко, директор Інституту передових оборонних технологій Юрій Єхануров, керівниця Всеукраїнської інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine" Інна Малюкова, завідувач кафедри військової підготовки Володимир Дубінін та інші співробітники. Учасники зустрічі обговорили питання підвищення кваліфікації за участі Інституту передових оборонних технологій та військової кафедри КПІ в сфері менеджменту оборонної галузі. Мова йшла про спеціальне навчання та курси перепідготовки для наших захисників. Набуті знання дадуть змогу українським військовикам впроваджувати нові технології, грамотно ставити свої актуальні запити в написанні технічних завдань і контролювати якість військової продукції. "Ми допоможемо людям думати глобальніше, нестандартно і стати ближчими до інновацій, – каже Вільям Маллен. – Наш підхід – це активне навчання, яке дуже відрізняється від лекційного". І також зазначив, що "КПІ має чудову репутацію і його студенти роблять дуже великий внесок у перемогу України". Отож КПІ й надалі розширюватиме співпрацю з компанією "Sonata Holding LLC" за цими напрямами.

Юрій Єхануров підкреслив, що КПІ стане центром підвищення кваліфікації для викладачів, які працюватимуть з військовими. І згадав про ідею організації українських коледжів з підвищеною військовою підготовкою. Серед іншого, за його словами, було б бажано, щоби викладачі цих коледжів проходили в КПІ донавчання з усього того нового, що вже напрацьовано у військовій сфері в Україні та світі.

Володимир Школьний

Київські політехніки обʼєднують науковий потенціал та інновації з американським військовим досвідом задля наближення нашої перемоги.

На зустрічі йшлося про спеціальні навчання та курси перепідготовки для наших захисників. Це дасть змогу військовим впроваджувати нові технології, писати технічні завдання і контролювати якість військової продукції.

Дата події