🎥 У цьому будинку жив Євген Оскарович Патон

У день 154-ї річниці від дня народження видатного українського вченого Євгена Оскаровича Патона на вході до будинку, де він мешкав, було відкрито меморіальну дошку. Будинок цей стоїть на території КПІ, й родина Патонів прожила в ньому понад 30 років.

Еліо Саля. Італієць у КПІ

Запрошувати іноземних умільців до України – традиція давня. Зокрема, найвідомішими італійськими митцями у Києві стали флорентієць Франческо Бартоломео Растреллі у XVIII ст. (Андріївська церква, Маріїнський палац) та римлянин Вінченцо Беретті із сином у XIX ст. (червоний і жовтий корпуси університету, Інститут шляхетних дівчат, анатомічний театр, Володимирський собор). Не оминули вихідці з Апеннін і КПІ.

Єднаємося заради утвердження миру, безпеки та вільного розвитку

Кафедра ЮНЕСКО "Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика" КПІ ім. Ігоря Сікорського 29 лютого підписала Меморандум про співпрацю з Громадською організацією "Українська Рада Миру", Національною академією педагогічних наук України, Національним центром "Мала академія наук України" та одинадцятьма кафедрами ЮНЕСКО, що працюють в українських університетах.

Ветеранові РТФ Анатолію Кисляковському вручено почесну відзнаку КПІ

Понад 60 років свого життя випускник радіотехнічного факультету КПІ 1957 року Анатолій Кисляковський присвятив навчально-науковій та організаційній роботі на рідному факультеті. 1 березня він відзначив 97-й день народження. Вік солідний і та й досягнень у Анатолія Вікторовича чимало.

Ольгу Вахріну нагороджено відзнакою премії "Зірка інтернаціоналізації"

Ольга Вахріна багато років працювала в Департаменті міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського. З 2017 року вона – співробітниця Офісу міжнародних зв'язків Познанського технічного університету – одного з найбільших і найвідоміших польських вишів технічного профілю.

Ексклюзивний подарунок НТБ ім. Г.Денисенка

Відділ рідкісних та цінних документів НТБ ім. Г.Денисенка поповнився ексклюзивним подарунком – дивовижно гарним вишитим рушником від поважного друга бібліотеки, який побажав залишитися інкогніто для широкого загалу.

Співпраця київських політехніків та американських військових допоможе нашим захисникам

Наприкінці лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація американських військових запасу на чолі з генерал-майором запасу, екс-командувачем Командування підготовки корпусу морської піхоти США Вільямом Малленом. До її складу також входив генеральний директор компанії "Sonata Holding LLC" Ендрю Бейн (США).

Про життя та мрію Ольги Лінючевої

Іноді під час спілкування з досвідченими вченими, педагогами, інженерами нитка розмови мимоволі "сповзає" з основної теми. Тоді краще не збивати співбесідника з його роздумів про творчість, про пережите, про плани на майбутнє.

Оксана Самчинська: знайти баланс між захистом національних інтересів та гарантуванням прав людини

Доктриною інформаційної безпеки України визначено: до національних інтересів України в інформаційній сфері належать життєво важливі інтереси особи, а також суспільства і держави. Тому захищеність від руйнівних агресивних інформаційно-психологічних впливів та деструктивної пропаганди є важливими інтересами держави.